• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üstad, Konyada düzenlenen programla anıldı
23 Mayıs 2012 Çarşamba 12:32

Üstad, Konya'da düzenlenen programla anıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Üstad Necip Fazıl Kısaküreki vefatının 29. yılında anma programı düzenledi.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Üstad Necip Fazıl Kısakürek’i vefatının 29. yılında anma programı düzenledi.
 
Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Aykut Kuşkaya ve Bilal Tekcan, Üstad’ın eserlerinden oluşan şiirler ve şarkılar seslendirdiler.
Necip Fazıl’ın en sevilen eserlerinden olan Kaldırımlar şiiriyle başlayan programda, Çile, Zindandan Mehmet’e Mektup, Ağlayan Çocuklar, Sonsuzluk Kervanı, Yattığım Kaya, Gelir, Benim Efendim gibi şiirler seslendirildi.
Bilal Tekcan’ın okuduğu şiirlere Aykut Kuşkaya’nın şarkıları ile eşlik ettiği programda Üstad’ın hayatından kesitler de anlatıldı. Maneviyat dolu bir gece yaşandığını kaydeden Başkan Akyürek, Üstad Necip Fazıl Kısakürek’i rahmetle, minnetle, sevgiyle andıklarını söyledi. “Zindandan Mehmet’e Mektup” şiirinden bir bölüm okuyan Başkan Akyürek, Üstad’ın gençliğin yetişmesinde en büyük pay sahiplerinden biri olduğunu vurguladı. Başkan Akyürek, Üstad’ın en zor zamanlarda bile hep umut aşılayarak mukaddes yükü taşımanın şerefini yaşadığını dile getirdi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konyalılardan büyük ilgi gören programın sonunda sanatçılara teşekkür ederek Mesnevi hediye etti ve çiçek takdim etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA