• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üstad ilk kez senfonik konserle anılıyor
23 Mayıs 2012 Çarşamba 14:21

Üstad ilk kez senfonik konserle anılıyor

Meram Belediyesi, Üstâd Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının 29. yılında Türkiye'de bir ilke imza atıyor.
Meram Belediyesi, Üstâd Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının 29. yılında Türkiye'de bir ilke imza atıyor. Sevilen sanatçı Uğur Işılak tarafından bestelenen ve yorumlanan Üstâd'ın 10 eseri, 60 kişilik orkestra eşliğinde sunulacak senfonik konser ile ülkemizde ilk kez Konyalılarla buluşuyor. 
Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Üstâd'ın 29. vefat yıldönümü münasebetiyle 25 Mayıs 2012 Cuma günü saat 19.30'da Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirecekleri programa tüm Konyalıları davet ederek "Üstâd'ı anmaya ve anlamaya tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz" dedi.
60 KİŞİLİK ORKESTRA
İlklerin belediyesi olmaya devam ettiklerini vurgulayan Başkan Kalaycı, "Uğur Işılak tarafından bestelenen ve yorumlanan Necip Fazıl Kısakürek'in 10 farklı şiiri, Türkiye'de ilk kez 60 kişilik bir orkestra eşliğinde senfonik konserle Üstâd hayranlarının beğenisine sunulacak. Turhan Yükseler'in şefliğindeki 60 kişilik orkestra tarafından icra edilecek konserin solistliğini sevilen sanatçı Uğur Işılak yapacak. Necip Fazıl Kısakürek'in, ''Sakarya Türküsü'', ''Canım İstanbul'', ''Zindandan Mehmed'e Mektup'' ve ''Anneciğim'' gibi en sevilen eserleri ülkemizde ilk kez senfonik tarzda bir konserle icra edilecek" dedi.
BAŞBAKAN YARDIMCILARI KATILIYOR
Konsere çok yoğun bir katılım beklediklerini ifade eden Başkan Kalaycı, "Reha Yeprem'in sunumu ve İbrahim Sadri'nin de şiir dinletileriyle renk katacağı konsere Başbakan Yardımcılarımız Sayın Bülent Arınç ve Beşir Atalay teşrif edecekler. Edebiyatımızın temel taşlarından Üstâd Necip Fazıl Kısakürek'i anmak ve daha iyi anlamak için bir fırsat olan senfonik konsere tüm Konyalılar'ı bekliyoruz" diye konuştu.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA