• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üsküdarda Dizeden notaya etkinliği yapıldı
02 Mayıs 2015 Cumartesi 09:04

Üsküdar'da ''Dizeden notaya'' etkinliği yapıldı

Yedi Hilal Derneği, "Dizeden Notaya" etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Yedi Hilal Derneği, "Dizeden Notaya" etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Üsküdar'daki Bağlarbaşı Kogre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte, Mehmet Akif Ersoy, Muhammed İkbal, Alaeddin Özdenören, Bediüzzaman Said Nursi, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Mehmet Akif İnan, Necip Fazıl Kısakürek ve Sezai Karakoç şiirlerinden bestelenmiş eserler, Aykut Kuşkaya, Ömer Karaoğlu ve Taner Yüncüoğlu tarafından yorumlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 1980'li ve 1990'lı yılların anıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada, "Biz çok kötü günler yaşadık. Kitap yazdığı için hapishanelerde olan insanlar vardı. Çocuklarımı alıp, onları ziyarete gidiyordum. Fakat kitap yazdıkları için hapse atıldıklarını anlatamıyordum çocuklarıma. Sizler ise bahar hatta yazın doğdunuz" dedi.

Yedi Hilal Derneği Genel Başkanı Mustafa Enesoğlu da "Yedi Hilal, kurulduğu günden beri 'Müslüman öncüleri' kendine rehber bilerek yoluna devam etti. Bugün de ilk defa canlı performanslarla, Yedi Güzel Adam ve Müslüman Öncülerin eserleri, bestecileriyle, sanatçılarıyla, şairleriyle buluşmuş oldu" diye konuştu.

Etkinliğin onur konuğu yazar Ahmet Mercan da bu programda, hatıralarla, yaşanmışlıklarla geleceğe bakmaya çalıştıklarını belirterek, "Çok farklı bir gün yaşadık bugün. Seyirciyle sahne arasındaki mesafe kapanmıştı. Hem 80'li yılları hem de 90'lı yılları hatırladığımız bir müzik armonisiydi. Her kesimden insanların katıldığı güzel bir etkinlik oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Yoğun katılımın gerçekleştiği program, Taner Yüncüoğlu, Ömer Karaoğlu ve Aykut Kuşkaya'ya verilen ödüllerle sona erdi. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA