• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ürünlerimizin dış pazarlara ulaşması önemli
28 Şubat 2013 Perşembe 15:35

'Ürünlerimizin dış pazarlara ulaşması önemli'

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşeke hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor.
MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek’e hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Meclis Başkanı Dr. Seyit Karaca, KTO Başkan Yardımcısı İsmail Haydaroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve KTO Genel Sekreteri, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek’e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.
KTO Başkanı Selçuk Öztürk ziyarette MÜSİAD Konya Şubesi başkanlığı görevine seçilen Dr. Lütfi Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyelerine Hayırlı olsun dileklerini sundu. Konya’da Sivil Toplum Kuruluşları ile Meslek Kuruluşları arasında önemli bir birlikteliğin sağlandığını belirten Başkan Selçuk Öztürk, “Hep birlikte Konya’mızın büyümesi ve gelişmesi için çalışacağız” dedi.
Konya Ticaret Odası çalışmaları hakkında da bilgi veren Öztürk, “Şehrimizin gelecek vizyonu için sanayilerimizin ve üretim gücünün artması önemli. Konya ülkemizin 2023 vizyonun da 500 milyar dolarlık ihracat hedefine, 15 milyar dolar katkı sağlamak istiyor. 2012 yılında 1.3 milyar dolar ihracat rakamına ulaştık. Şehrimizin ve ülkemizin geleceği için ürünlerimizin dış pazarlara ulaşması önemli. Bizler 15 milyar dolarlık ihracat hedefi için özel çalışmalar planlamaktayız” şeklinde konuştu.
Dış ticaret biriminin çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Konyalı sanayicilerimizin yeni pazarlar bulabilmesi için yurt dışı çalışma gezileri düzenliyoruz. Mayıs ayı içerisinde tarım makinesi imalatçılarını Kazakistan ve Kırgızistan’a düzenleyeceğimiz gezilerle oradaki alım heyetleriyle bir araya getirmeyi planlıyoruz. Otomotiv yedek parça imalatçıları için Brezilya programı yapmayı planlıyoruz. Bundan önce tarım makine imalatçıları ile Fas’ta yaptığımız yurt dışı programı verimli geçti. Şehrimizin dış ticarette yeni pazarlar bulması ve buralarla ticaret yapması için bu tür programlara hız vereceğiz” dedi.
Ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini ileten MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, “Odalarımızla birlikte hareket etmek bizim için önemli. Bu nedenle ‘Birlikte Konya’yız’ sloganını önemsiyoruz.  Bundan önce olduğu gibi şehrimiz için ortak çalışmalarımız devam edecektir” ifadesini kullandı.
Şehrimizin geleceği için ihracat yapmanın önemini bildiklerini vurgulayan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, “ Türkiye’nin gelecek vizyonu için Konya’nın 15 milyar dolarlık ihracat hedefi önemsenmeli. Bizler Lojistik çalışmasını sanayicilerimizin hammaddelerini limanlardan fabrikalarına ve ürettikleri ürünleri de daha rahat, ekonomik ve rekabetçi koşullarda ulaştırmaları için yaptık. Bu noktada dış pazarlarda yapılacak çalışmaların önemi ortada. Malumunuz Ortadoğu, Orta Asya ve Avrupa pazarı Konyalı sanayicilerimiz için yabancı değil ancak, Latin Amerika, Afrika’nın derinlikleri ve Güneydoğu Asya bölgelerine ülkemizin de yaptığı bir açılım politikası var. Bunun iyi değerlendirilip bu ülkelerle ticaretimizi arttırmak için çalışmalar yapmalıyız. Bizler de üyelerimizin ihracat pazarlarında hakim güçlerin nüfuz alanları dışındaki bölgelere ulaşması için çalışmalar yapmayı planlıyoruz” dedi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA