• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Urumçide yaşanan olaylar kaygı verici
08 Temmuz 2009 Çarşamba 17:54

'Urumçi'de yaşanan olaylar kaygı verici'

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Sincan Uygur Özerk Bölgesinde meydana gelen Uygur Türklerine karşı gerçekleştirilen şiddet olayları kınadı.

 

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Urimçi’de yaşanan olayların kaygı verici olduğunu belirterek, hükümetin ve uluslararası kuruluşların olayların son bulması yönünde bir an önce aktif rol üstlenmesi gerektiğini söyledi.
 
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube BaşkanıAslan Korkmaz, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde meydana gelen Uygur Türklerine karşı gerçekleştirilen şiddet olaylarını yazılı bir açıklama ile kınadı.
 
Korkmaz’ın açıklaması şu şekilde: "Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesinin merkezi Urumçi'de, yaşanan olaylarda, yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesi ve 800’den fazla kişinin de yaralanması son derece üzüntü vericidir. Ölü sayısının artmasından da endişe edilmektedir. Geçen hafta Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün başkanlığında kalabalık bir iş adamı heyetiyle gerçekleştirilen Çin Gezisinin hemen sonrası Uygur Türklerinin yoğun olarak bulunduğu Urumçi'de bu olayların yaşanması ayrıca manidar ve düşündürücüdür. Umudumuz çatışmaların bir an önce durması ve sükûnetin sağlanması için hükümetimizin ve uluslararası kuruluşların devreye girerek aktif rol almasıdır. Özellikle dış ticaret hacmimizin 15,5 milyar dolar ithalat ve 1,5 milyar dolar ihracat olarak geliştiği bu aşamada, Türk halkının bundan sonra Çin ile yapacağı ticari çalışmaları gözden geçirmesi de ayrıca önem arz etmektedir.Doğu Türkistan'dan gelen korkunç görüntülerin etkisi hangi siyasi çıkar ilişkisiyle azaltılabilir. Eşleri, çocukları öldürülmüş ya da tutuklanmış kadınların Çin askeri ve polisine direnişleri, öfke ile acıyı aynı anda yansıtan yüz ifadeleri, çaresizliğe teslim olmuş bir halkın görüntüsü için ne söylenebilir. Gece yarısı arka sokaklarda yaşanan infazlar, sabah toplanan cesetler, yürütülen insan avı…İçleri burkan, gözleri yaşartan bu kıyıma seyirci kalınmamalı ve gerekli mercilerden bir an evvel dur! tepkisi gelmelidir.”

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA