• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Urfalıyız ezelden gönlümüz geçmez sizlerden
06 Eylül 2010 Pazartesi 23:47

'Urfalıyız ezelden gönlümüz geçmez sizlerden'

Başbakan Erdoğan, partisinin Topçu Meydanı'nda düzenlenen mitinginde konuştu
Konuşmasında, ''Urfalıyım ezelden'' türküsüne gönderme yapan Başbakan Erdoğan, ''Biz ezelden Şanlıurfalıyız. Hani var ya... Ben şimdi biraz değiştireyim yalnız. Urfalıyız ezelden gönlümüz geçmez sizlerden'' dedi.

"HAYIR DERSENİZ"
Erdoğan, referandumda 'hayır' denilmesi durumunda, vesayetçi anlayışın, ülkenin ufkunu karartmak isteyenlerin, çetelerin, faili meçhullerin üzerini örtmek isteyenlerin, milletin değerlerini hiçe sayanların, milletin inancıyla dalga geçenlerin kazanacağını belirtti.

12 Eylüldeki referanduma çok kısa bir zaman kaldığını belirten Erdoğan, Şanlıurfa'nın pazar günü çok önemli bir karar vereceğini ve 26 maddelik anayasa değişikliğine 'evet' diyeceğini belirtti.

Vatandaşların Türkiye'nin ufkunu açacağını ve Türkiye'yi aydınlığa ulaştıracağını ifade eden Başbakan Erdoğan, merhum Adnan Menderes'in ''Yeter söz milletindir'' dediğini anımsatarak ''Ben de diyorum ki ilaveten, yeter karar milletindir. Söz de sizin, karar da sizin. Mühür sizde. Bir tarafta darbe anayasası var, bir tarafta milletin anayasası, sizin anayasanız var'' diye konuştu.

Darbecilere evet diyenleri ''CHP, MHP, BDP, Türkiye Komünist Partisi, İşçi Partisi, YARSAV, bir takım medya ve çeteler'' olarak sıralayan Erdoğan, şunları söyledi:

''Bunlar kolay kolay bir araya gelmezlerdi ama bak şimdi bir araya geldiler. Şimdi ben soruyorum, üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçmeye 'evet' mi? Kadınlarımızın haklarının anayasal teminat altına alınmasına 'evet' mi? Çocuklarımızın istismarının önlenmesine 'evet' mi? Özürlülerin haklarının artırılmasına 'evet' mi? Şehitlerimizin dul ve yetimlerinin haklarının anayasal güvence altına alınmasına 'evet' mi? İşçi kardeşim; iki sendikaya üye olmaya 'evet' mi? Memur kardeşim; toplu görüşme hakkında toplu sözleşmeye geçiyoruz, 'evet' mi? Emekli memur kardeşim; aynen bu haklardan istifade ediyorsun, 'evet' mi?''

Değişiklikle Anayasa Mahkemesinde yapılacak düzenlemelere yönelik CHP'nin ''iktidar kendi Anayasa Mahkemesini oluşturuyor'' dediğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

''Ayıptır ayıp. Okuma yazma bilmeyen bile bunu söylemez. Bunu nasıl söylersin. Her şeyden önce bir defa, dünyanın hiçbir yerinde Anayasa Mahkemesine üye atamayan bir TBMM gibi meclisler yoktur. Her ülkede Meclisler atama yapar, hükümet atama yapar, o ülkenin cumhurbaşkanları, varsa farklı en üst düzeydeki krallar atama yapar. Türkiye'de böyle bir şey var mı? Yok. Türkiye'de ilk defa TBMM baroların teklif ettiği bir üyelik için üç isimden bir tanesini tercih edecek. Direkt olarak atamıyor. Sayıştay'ın iki üyeliği için 6 isim teklif edecek Sayıştay. Ondan da iki üye yine tercih edecek. Meclis'e verilen yetki bu.

Bugün Barolar Birliği Başkanı yaptığı konuşmada, 'biz 4 tane üyenin Meclis tarafından seçilmesi için HSYK için teklif etmiştik' dedi. HSYK için Meclis zaten devrede hiç yok. Sadece hükümetin bir üyesi, Adalet Bakanı var. Bu zaten geçmişte de vardı. Müsteşar yıllar yılı vardı.''

''BU PROJE AK PARTİ'NİN PROJESİ DEĞİL...'
Anayasa değişikliğine destek veren siyasi parti ve kuruluşları da sayan Erdoğan, ''Eğer 'evet' derseniz siyasetçiler değil, partiler değil, çocuklar kazanacak, gençler kazanacak, hanım kardeşlerim kazanacak. Ben kazanmayacağım, partim kazanmayacak, siz kazanacaksınız. Çünkü o gün mührü herhangi bir partinin üzerine vurmayacaksınız. Çünkü orada bir 'evet' var, bir de 'hayır' var. Evet, beyaz. Ananızın ak sütü gibi bembeyaz. Ona vuracaksınız 'evet'i. Fark bu'' diye konuştu.

Erdoğan, referandumdan ''evet'' sonucu çıkacağına inandığını da dile getirerek, AK Parti olarak kendilerinin ''Şu kadar oy aldık'' demeyeceklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, referandumun bir güven oylaması olmadığını da vurguladı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

''Hayır derseniz kim kazanacak biliyor musunuz? Vesayetçi anlayış kazanacak. 'Hayır' derseniz ülkenin ufkunu karartmak isteyenler kazanacak. 'Hayır' derseniz çeteler kazanacak. 'Hayır' derseniz faili meçhullerin üzerini örtmek isteyenler kazanacak. Milletin değerlerini hiçe sayanlar, milletin inancıyla dalga geçenler kazanacak. CHP'nin belediye başkanı ilçesinde bilboardlara ne asmış... Benim başörtülü kardeşimi, 'rahibe gibi giyinmeye evet' diye vermiş. Bir taraftan 'başörtü meselesini ben hallederim' diyeceksin, öbür taraftan da kalkacaksın benim başörtülü bacımı rahibeye benzeteceksin. Bu CHP'nin cemaziyelevveli de böyle.''

-''TASARIMCI OL GİTSİN'-
CHP'nin, başörtüsü konusunda AK Parti'nin MHP ile birlikte verdiği Anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğünü, başvuruda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun imzasının da bulunduğunu anımsatan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Dürüst ol, dürüst. Utan, utan. Senin geçmişinde bu belge var. Samimiysen, dürüstsen bugünden tezi yok hemen pazartesi günü Meclis Başkanlığı'na gel. Birlikte verelim önergeyi. Ama kalkıp da bu başörtü nasıl olacak? Boyundan mı olacak, boyun altından mı olacak, şöyle mi olacak, böyle mi olacak? Sen tasarımcıya örtü mü ısmarlıyorsun?

Sen üniversitede okuyan diğer kızlarımız için streç pantolon mu giysin, şalvar mı giysin, askılı mı giyinsin, askısız mı giyinsin? Böyle bir şey söylüyor musun? Var mı böyle bir şey. Orada öyle bir şey yok da başörtülü olarak giyinmek isteyen kardeşlerime niçin böyle bir tasarımcılık yapıyorsun? O zaman mesleği değiştiriyoruz. Tasarımcı ol gitsin. Olay bu kadar basit. Dürüst değiller.''

Konuşmasında CHP'yi eleştiren Erdoğan, ''CHP'nin tek parti zihniyetinin bu millete çok ağır bedeller ödettiğini, bu milleti inim inim inlettiğini'' öne sürdü. ''Şimdi ortaya yine ilkesizlikler koyuyorlar'' diyen Erdoğan, ''Ama benim milletim artık bunları yutmayacak ve şu kalan birkaç gün içerisinde bu işi düzelteceğiz. Çünkü bu CHP gelgitlerin partisidir'' ifadesini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

''Yeni Genel Başkan'ın elinde CHP ,tarihinin en tutarsız dönemini yaşıyor. 27 Mayıs'a bunlar çanak tuttular, Adnan Menderes'in idamına bunlar göz yumdular, 12 Mart'ta bunlar nöbetçi hükümet oldular. 12 Eylül'ü istismar ettiler ama 12 Eylül ile hesaplaşamadılar. 28 Şubat'a bunlar alkış tuttular, '27 Nisan bildirisinin altına imzamızı atarız' diyenler yine bunlardı. Şimdi çıkmış 'Darbe olursa tankların önünde ben dururum' diyor. Bugüne kadar neredeydin, 28 Şubat'ta neredeydin, 27 Nisan'da neredeydin? Bu anayasa değişikliğinin önünde tank olanlar hiçbir tankın önünde duramazlar.

Siz olsa olsa ancak bunlara selam durursunuz selam. Siz özgürlüklerin önüne bu ülkede mayın döşediniz. İnanç özgürlüğünün önüne mayın döşediniz. Düşünce özgürlüğünün önüne mayın döşediniz. Geçmişinizi biliriz. Ta İnönü'den bu yana biliriz. İnönü'nün Genel Başkanlığı döneminde bile basın mensuplarının, nasıl gazetelerin toplatıldığını da biliriz.''

''Siyasetin yollarındaki mayınları'' kararlı bir şekilde temizlemeye devam ettiklerini kaydeden Erdoğan, ''Sandığa gitmemek siyaset değildir. Sandığa gitmemek çözümden kaçmaktır, sandığa gitmemek, demokrasiden kaçmaktır. Sandığa gitmemek 'hayır' demektir, 'hayır' diyenlere destek vermektir. İşte az önce de söyledim, kim kiminle beraber. Hakkari'de bir imam katlediliyor, sesleri çıkmıyor. Batman'da 4 kişi ne yazık ki mayınla öldürülüyor, sesleri çıkmıyor. Sus pus oluyorlar'' diye konuştu.

-''O ÇİLELERİ ÇEKMEDİ Kİ''-
Konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Erdoğan, şunları kaydetti:

''Öbür taraftan MHP'ye bakıyorsunuz, Genel Başkanı, ülkücüler için 'Bunlar uşak' diyor. Niye? Çünkü 'hayır' demiyorlar. Nasıl desinler ki? Mamak Cezaevi'nde Bahçeli o çileleri çekmedi ki, onlar çekti. Nasıl desinler?''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA