• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Urfada Aponun doğum günü savaşı!
04 Nisan 2009 Cumartesi 15:56

Urfa'da Apo'nun doğum günü savaşı!

Terörist başı Öcalan'ın doğum günü nedeniyle köyüne gitmek isteyen PKK sempatizanları ve DTP'liler, asker ve polisle çatıştı.

 

Taş, biber gazı ve tazyikli suyun kullanıldığı olaylarda ortalık savaş alanına döndü.

Önceki akşamdan bu yana Suruç ilçesine bağlı 11 Nisan beldesinde toplanan yaklaşık bin DTP'li ve PKK sempatizanı, geceyi burada geçirdi. Diyarbakır, Batman, Siirt, Van, Hakkari'den gelen gelen DTP'lilerle birlikte sayıları artan grup, sabahın erken saatlerinde 11 Nisan beldesinde davullu zurnalı halay çekerek sözde PKK'ya ait bezleri ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerini açtı. Daha sonra grup, konvoy halinde Ömerli köyüne doğru hareket etti. Halfeti'ye 15 kilometre uzaklıktaki Karataş tepesine gelen PKK sempatizanları, burada asker ve polisten oluşan yaklaşık 3 bin güvenlik görevlisinin barikat oluşturduğu alana geldi. Burada terörist başının posterlerini ve sarı-kırmızı-yeşil renkli bez parçalarını açan grup, "PKK halktır, halk burada, Biji serok Apo, Öcalan Meclis'e" sloganları attı. Grup, barikatı oluşturan güvenlik güçlerine doğru taşlı saldırıda bulundu.

Kalkanlarla kendini korumaya çalışan güvenlik güçleri yanlarına yaklaşan gruba tazyikli su sıkıp, panzerlerle müdahale etti. Ardından biber gazı atan güvenlik güçleri kendilerine taş atan kalabalığı püskürttü. Bu arada güvenlik güçlerine taş atan göstericileri engellemek için kadınlar ve yaşlı adamlar müdahale etmek istedi.

Birkaç gösterici ve güvenlik güçlerinin yaralandığı saldırı sonrası DTP'li Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Diyarbakır Milletvekili Gülten Işanak, Batman Milletvekili Ayla Akat müdahalenin durması için olay yerine geldi. Milletvekilleri, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ata Kalkan, Şanlıurfa İl Jandarma Alay Komutanı Şükrü Cumhur'la görüşmek istediklerini iletti. Bu sırada Batman Milletvekili Ayla Akat, barikata doğru gelirken kendisine tazyikli su ile müdahale edildi. Ardından üç milletvekili Vali Yusuf Yavaşcan'la bir görüşme yaptı.

Milletvekilleri, Yavaşcan'a, grubun Abdullah Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan'ı kutlamak için Ömerli köyündeki evine gidip ablası Fatma Öcalan ve kardeşi Mehmet Öcalan'ı tebrik etmek istediklerini iletti. Vali Yavaşcan da grubu göndermeyeceğini, böyle bir talebin kabul edilemeyeceğini, ancak içlerinden kendilerini temsil edecek sembolik olarak 10 kişinin Ömerli köyüne gitmesine müsaade edebileceğini söyledi. Bunu kabul etmeyen milletvekilleri Vali Yavaşcan'ın yanından ayrılarak kalabalığın bulunduğu alana doğru gitti.

Talebin kabul edilmemesi üzerine kalabalık grup, güvenlik güçlerine doğru yine taşlı saldırıda bulunmaya devam ediyor.

Öcalan'ın köyüne gitmek isteyen göstericilerden biri hayatını kaybetti 
         

Ömerli köyü yakınlarında kurulan barikat ile durdurulan grup, güvenlik güçlerine taşlarla saldırmıştı. Öcalan lehine sloganlar atan grubun taşlı saldırısına güvenlik güçleri de gaz bombası ve tazyikli suyla müdahalede bulunmuştu.

Bölgeye DTP'li milletvekilleri ile Vali Yusuf Yavaşcan da geldi. Olaylarda bir kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

 

(CİHAN)

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA