• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ürdünde nükleer santral protestosu
10 Kasım 2013 Pazar 09:06

Ürdün'de nükleer santral protestosu

Ürdün'de aşiret üyeleri ve milletvekillerinden oluşan bir grup aktivist, hükümetin nükleer santral inşa etme kararını protesto etti.

Başkent Amman'ın kuzeyindeki Kuseyr Amra bölgesine kurulması planlanan nükleer santrale karşı çıktıklarını belirten aktivistler, seslerini duyurmak amacıyla bölgeye çadır kurduklarını kaydetti.

 Beni Sahr aşiretinin yoğun olarak yaşadığı bölge olan Kusey Amra'da konuşma yapan milletvekili Süleyman Ebu Havile, hükümete nükleer santral konusunda uyarıda bulunarak, "Bölge sakinleri, hükümetin nükleer reaktör yapımında ısrarcı olması halinde tahmin edilenden daha fazlasını yapabilecek potansiyele sahip" dedi.

"Filistin için çok sayıda şehit veren bu insanlar gerekirse projenin durması için de canlarını ortaya koyarlar" ifadesini kullanan Havile, Ürdün Kralı II. Abdullah'a vatandaşlarının korunması için konuya müdahele etmesini içeren bir mektup yazacaklarını ifade etti.

Beni Sahr aşiretine mensup bir diğer milletvekili Hind el-Fayiz de hükümeti projenin uygulanmasından vazgeçirmek için gelecek hafta başında eylem düzenleyeceklerini belirterek, santralin inşası için öne sürülen hiçbir gerekçeyi kabul etmeme çağrısında bulundu.

Fayiz, son dönemlerde Avrupa ülkelerinde alınan reaktörleri kapatma kararının aksine Ürdün'ün söz konusu projeye yönelik adımının kendilerine "salgından" başka birşey kazandırmayacağı görüşünü savundu.

Ürdün'de Bakanlar Kurulu geçen hafta düzenlediği oturumda, Rusya'nın yüzde 49 hisse sahibi olacağı nükleer santral projesinin Kuseyr Amra bölgesinde kurulmasını onaylamıştı.

Öte yandan Ürdün Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Halid Tukan, Kuseyr Amra bölgesinin seçilmesindeki en önemli faktörler arasında, yerleşim yerleri, büyük şehirler, tatlı su kaynakları ve tarım arazilerine uzaklığını sıralamıştı.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA