• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ünlü Hattat Hüseyin Öksüz, Amerikada açılışa davet edildi
30 Mart 2016 Çarşamba 11:33

Ünlü Hattat Hüseyin Öksüz, Amerika'da açılışa davet edildi

Dünyaca ünlü Hattat ve Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Hüseyin Öksüz, Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi açılışına davet edildi.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi’nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama tarafından yapılacak. Açılışa dünyaca ünlü Hattat ve KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Hüseyin Öksüz de katılacak. İslam dinini ve estetiğini Amerikalılara en doğru şekilde tanıtmayı hedefleyen ABD'nin Maryland eyaletindeki ABD İslam Kültür Merkezi'nin çalışmaları tamamlandı. ABD'nin ilk Türk - İslam kuruluşu olacak merkez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 2 Nisan'da açılacak. Programa Konya’dan da beş isim katılacak. KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Hüseyin Öksüz de katılacak isimler arasında yer alıyor.
Davet ile ilgili memnuniyetini dile getiren Hattat Öksüz, “ABD İslam Kültür Merkezi ile ilgili çalışmaları medyadan takip ediyorduk. İslam dünyası için önemli bir merkez olacak. Hat sanatı adına, icra ettiğimiz sanatın dünyada bilinmesi bizleri sevindiriyor ilgi de her geçen gün artıyor. Bu daveti, kalemin bizlere verdiği bir lütuf olarak değerlendiriyoruz. KTO Karatay Üniversitesi adına bu önemli programda yer alacağımız için sevinçliyiz, mutluyuz. Konya’dan benimle birlikte aynı zamanda öğrencilerim olan Doç. Dr. Fatih Özkafa, Abdurrahman Depeler, Ahmet Depeler ve Mustafa İnan katılacak. Açılışı gerçekleşecek merkezin Müslümanlara hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.
Dünyaca ünlü Hattat Hüseyin Öksüz, İslam Kültür Merkezi açılış programında davetlilere uygulamalı olarak hat sanatı eğitimi de verecek.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA