• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üniversiteye kayıt kolaylaşıyor
01 Eylül 2009 Salı 13:02

Üniversiteye kayıt kolaylaşıyor

YÖK Başkanı Prof. Dr. Ziya Özcan,öğrencilerden daha önce alınmış olan ve değişmediği beyan edilen bilgi ve belgelerin yeniden istenmemesi gerektiğini bildirdi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, rektörlüklere, 24 Ağustos 2009'da üniversite kayıtlarıyla ilgili genelge göndermişti.

Özcan'ın, rektörlüklere son gönderdiği aynı konuya ilişkin kapsamlı genelgede, 31 Temmuz 2009 tarihli ''Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik''in ilgili maddeleri uyarınca üniversiteye yapılacak öğrenci kayıtları sırasında istenecek belgelere yer verildi.

Buna göre, nüfus cüzdanı ve ikamet belgesi istenmeyecek, bu veriye ulaşmak için öğrenciden T.C. Vatandaşlık Numarası bilgisi istenecek.

Katkı payları dışında kayıt için öğrencilerden her ne ad altında olursa olsun mevzuat dayanakları olmayan hiçbir ücret istenmeyecek.

Ancak öğrenci kayıtlarında istenen belgenin aslının getirilmesi halinde belgenin fotokopisinin aslına uygunluğu kontrol edildikten sonra ilgili görevli tarafından onaylanacak.

Üniversiteler beyanın doğruluğunu adli sicil bilgilerini verebilecek mercilerden talep ve teyit etmek üzere adli sicil belgesi (sabıka kaydı) yerine adli sicil beyanı isteyecek.

Öğrencilerden daha önce alınmış olan ve değişmediği beyan edilen bilgi ve belgeler yeniden istenmeyecek.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, verilecek hizmetlerle ilgili söz konusu yönetmeliğin uygulanmasını sağlayabilmek üzere üniversitelerin ilgili mevzuatında gerekli değişiklikleri yapması gerektiğini de hatırlattı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA