• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üniversitelerdeki etkinliğini sona erdireceğiz
07 Ocak 2015 Çarşamba 13:10

Üniversitelerdeki etkinliğini sona erdireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devletimizin ve milletimizin bekası için bu yapının üniversitelerdeki etkinliğini de sona erdirme kararlılığındayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü ve Sağlık Temel Bilimleri Binası açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Devletimizin ve milletimizin varlığı ve bekası için tüm kurumlarımızın mutabakatıyla resmen tehdit olarak tanımlanan bu yapının, diğer yerlerle birlikte üniversitelerdeki etkinliğini de sona erdirme kararlılığındayız... Buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum: Bu can bu tende oldukça, bu yapıya karşı mücadelemi sürdüreceğim. Bunu açıkça söylemek istiyorum." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "PKK ile PYD birbirinin aynıdır. Dertleri, Kuzey Suriye'de bir devlet oluşturmaktır. Biz, buna Türkiye olarak sıcak bakamayız." dedi.

Erdoğan, Sultanahmet'teki bombalı saldırıya ilişkin de "Acaba bu kadın nasıl böyle yetiştirildi? Nasıl bu hale getirildi? Bunu yapmakla ne elde edeceksin? Oradaki Kenan kardeşimizin ne suçu, günahı vardı? Türkiye'nin en önemli turizm noktasındaki destinasyonlardan bir tanesi olan o Sultanahmet meydanında böyle bir şeyi yaparak insanların, turistlerin buraya gelmesini engellemek için mi bunu yaptı? Buralar güvenli bölge değil, bunu ispatlamak için mi bunu yaptı?" ifadelerini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA