• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üniversite okumaya geldi, Konya tarımını kalkındırdı
18 Mayıs 2011 Çarşamba 14:39

Üniversite okumaya geldi, Konya tarımını kalkındırdı

25 yıl önce üniversiteyi okumak için geldiği Konya'da, sulama sektörünün seyrini değiştiren projeler geliştiren Ecetek Plastik Makina Sanayi Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Yıldıran..

25 yıl önce üniversiteyi okumak için geldiği Konya'da, sulama sektörünün seyrini değiştiren projeler geliştiren Ecetek Plastik Makina Sanayi Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Yıldıran, Konya'da sulama borularını ilk üretenlerden biri olurken, son keşfi olan küresel hat vanası ile çiftçinin zaman ve enerji tasarrufu elde etmesini sağladı.

1986 yılında Burdur'dan makine mühendisi olmak için geldiği Konya'da hayata geçirdiği projelerle tarımsal sulama sektörüne yön veren Nurettin Yıldıran, tahıl ambarı Konya'nın tarımsal sulamadaki modernleşme sürecinde de katkıda bulundu. Ulusal bir markanın Antalya'daki fabrikalarına üretim müdürü olduktan sonra kariyerinin zirvesindeyken Konya'ya dönerek ilk atölyesini kuran Yıldıran, karşısındaki ilk engelin 2001 krizi olduğunu belirterek, "O büyük ekonomik çöküntünden sonraki artçı depremler her anlamda bizi sarstı. O günlerde bizi sevindiren tek şey personelimizle yollarımızı ayırmamız oldu. Ne kazandıysak paylaştık. Bütçemizin çok dar olmasına rağmen bunu başardık. Avrupa'dan ikinci el bir makine aldık. Üretimi artıracağımız sırada kriz patladı. Dövizin fırlaması adeta belimizi büktü. İkinci el olarak aldığımız ve tek ümidimiz olan makine dövizdeki artış nedeniyle sıfır makinelerinin fiyatının iki katına mal oldu bize. Emek yoğun olarak çalıştık. Para bizim için kağıt parçasından ileriye gidememiştir. İnana yatırım yapma gayretindeyiz" dedi.

Dönemin tarımsal sulama borularını ilk kez üreten firmanın müdürü olan Nurettin Yıldıran'ın yıllar önce müdürü olduğu firmada üretilmeye başlanan borular bugün Konya'yı bu sektörde lider yaparken, Konya firmaları fiyat belirlemede de söz sahibi oldu. İş ortağı Firdevsi Bayraktar ile son geliştirmiş olduğu Küresel Hat Vanası ise çiftçiyi büyük bir dertten kurtardıklarını belirten Yıldıran, tamamen kendi üretimi olan sistemin patentini dahi almadığını kaydetti. Patent almamalarının nedenini açıklayan Nurettin Yıldıran, “Biz istiyoruz ki plastik kalıplarıyla uğraşan herkes bunu üretebilsin. Ne kadar çok tarlaya bu vanalardan kurulursa çiftçimiz daha fazla kazanacaktır” diye konuştu.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA