• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üniversite ile Milli Eğitim el ele verdi
07 Haziran 2012 Perşembe 12:01

Üniversite ile Milli Eğitim el ele verdi

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü ile Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Konyanın Meram İlçesi Sağlık Kasabası ve Sağlık İlköğretim Okuluna yönelik olarak düzenlenen eğitsel, kültürel, sosyal..

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü ile Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Konya’nın Meram İlçesi Sağlık Kasabası ve Sağlık İlköğretim Okulu’na yönelik olarak düzenlenen eğitsel, kültürel, sosyal ve sportif içerikli sosyal sorumluluk projesi kapsamında kasabalı ilköğretim ve anaokulu öğrencilerine çok yönlü eğitim verilmeye başlandı. Öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan 37 gönüllü, haftada 4 gün kasabaya giderek öğrencilere Türkçe ve matematikten satranca, İngilizceden okul öncesine kadar birçok alanda eğitim vererek, gönüllü ablalık ve ağabeylik yapıyor. Selçuk Üniversitesi geçtiğimiz yıl süresince benzer bir sosyal sorumluluk projesini de Konya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda uygulamıştı.

 HERŞEY İYİLİK, SAĞLIK İÇİN

 Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Her şey İyilik, SAĞLIK İçin’ sloganıyla hazırlanan projenin protokol metni Rektör Prof. Dr. Gökbel ile Konya İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan tarafından imzalandı. Kasabadaki eğitim ve kültür faaliyetleri ise hemen start aldı. 1’inci periyot kapsamında pazartesi günleri kasabada ve okulda sağlık taramaları ile sosyal etkinlikler, salı günleri üniversitenin öğretim elemanları tarafından konferanslar ve paneller düzenleniyor. Çarşamba günleri İngilizce, Arkeoloji eğitiminin yanı sıra anaokulu eğitimi veriliyor. Perşembe günleri kendini gerçekleştirme, Cuma günleri ise Türkçe, matematik ve satranç dersleri veriliyor.

PİYANO VE SATRANÇLA TANIŞTILAR      

Proje kapsamında kasabadan kent merkezindeki Selçuk Üniversitesi’nin Uygulama Anaokulu’na eğitim ve ziyaret amaçlı getirilen anaokulu öğrencileri, önce buradaki akranları ile tanıştı ardından daha önce görmedikleri piyano ve satranca ilk kez dokunmanın heyecanını yaşadı.  
 
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, çok yönlü düşündükleri proje kapsamında kasaba ilköğretim okulunda eğitim gören öğrencilerin yanı sıra anaokulu öğrencilerine de önem verdiklerini belirterek, yeni eğitim-öğretim yılının başından itibaren kasabadaki anaokulu öğrencilerini haftada bir kez Üniversitenin uygulama anaokuluna getirerek burada eğitim vereceklerini söyledi.

1 YIL SÜRECEK

Önümüzdeki eğitim-öğretim yılı sonuna kadar devam edecek projenin birinci periyoduna başlandığını, toplam 3 ayrı periyot hazırladıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Proje süresince ilköğretim ve okul öncesi eğitimin yanı sıra kasaba halkına yönelik de bir takım eğitsel ve sosyal faaliyetler gerçekleştireceğiz. Örneğin proje hayatiyete geçer geçmez Diş Hekimliği Fakültemiz tarafından bölgede diş taraması yapıldı. Yakında Selçuklu Tıp Fakültemiz tarafından göz sağlığı taraması ile Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı tarafından genel sağlık taramaları yapılacak. Ayrıca öğrencilere yönelik sivil savunma, etkili ders çalışma teknikleri, sigara ve uyuşturucu madde bağımlılığı konularında konferans verilecek. Kasaba halkına yönelik olarak ise aile içi iletişim ve ilk yardım başta olmak üzere birçok konuda konferans verilecek. Hem okula hem de kasaba halkına yönelik olarak öğrenci topluluklarımız tarafından belirli periyotlarda tiyatro oyunları sahnelenip, konserler verilecek. Projeye destek veren İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm akademisyenlerimize ve öğrenci topluluklarımıza teşekkür ederim.” dedi.              

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA