• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
UNICEF ve DSÖden rekor aşı kampanyası
09 Kasım 2013 Cumartesi 08:45

UNICEF ve DSÖ'den rekor aşı kampanyası

UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü ortaklaşa, Suriye'de ve aralarında Türkiye'nin de olduğu Suriye'ye komşu ülkelerde, çocuk felcine karşı 20 milyon çocuğa aşı yapacak

BM Genel Sekreteri Sözcü Yardımcısı Ferhan Hak, yaptığı açıklamada, UNICEF ve DSÖ'nün dünyada bugüne kadarki en büyük toplu aşı kampanyasında, Suriye ve çevresinde, 20 milyon çocuğa çocuk felcine karşı acil kampanyalar düzenlediğini bildirdi.

Suriye'de bugüne kadar 650 bin çocucağa aşı yapıldığını belirten Hak, kampanyanın 1999 yılından bu yana Suriye'deki çocuk felci salgınına cevap niteliğinde olduğunu ifade etti.

 Öte yandan, UNICEF'ten yapılan açıklamada da Suriye başta olmak üzere, Türkiye, Ürdün, Lübnan, Irak, Filistin ve Mısır'da 20 milyon çocuğa çocuk felcine karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren koruyucu aşı yapılacağı bildirildi.

UNICEF'in 2013 yılında bugüne kadar bir milyar 35 milyon doz aşı tedarik ettiği belirtilen açıklamada, yıl sonuna kadar da artan talebi karşılamak için bu rakamın bir milyar 700 milyona ulaşılacağı kaydedildi.

UNICEF'in açıklamasında ayrıca, Suriye'den 650 binden fazla çocuğa yapılan aşılama sırasında ülkenin kuzey doğu bölgesindeki 116 bin çocuğun aşılaması sırasında büyük itirazlar geldiği belirtildi.

Suriye'deki kampanyada, 1.6 milyon çocuğun kızamık, kabakulak ve çocuk felcine karşı korunmasının hedeflendiği, Ürdün'de ise 5 yaşın altındaki 18 bin 800 çocuğun aşılandığı bildirildi.

Kuruluşun açıklamasında, Lüban'da ülke çapında yapılacak aşı kampanyasının bu hafta sonunda başlayacağı, Mısır ve Türkiye'deki kampanyanın ise bu ayın ortasında gerçekleştirileceği kaydedildi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA