• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Umre tur ve fiyatları açıklandı
15 Ocak 2011 Cumartesi 11:08

Umre tur ve fiyatları açıklandı

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2011 yılı umre fiyatlarını belirledi...
Buna göre, umre ziyareti yapmak isteyenler, kaldıkları yere vekonakladıkları tarihe göre, 790 ile bin 485 Avro arasında ücretödeyecek.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanlığınca 7farklı grupta hazırlanan umre, bu yıl 19 Şubat'ta başlayacak. Bahar, Yaz ve Ramazan olmak üzere 3 dönemde hazırlanan umrenin bahar ve yaz dönemi 30 Temmuz'da başlayacak. Ramazan dönemi umre tur ve fiyatları ise dahasonraki bir tarihte açıklanacak.


Diyanet İşleri Başkanlığı, geçen yıl 280 bin vatandaşın umreye gitmesive her yıl bu sayının biraz daha artması dolayısıyla bu yıl daha yoğuntedbirler aldı.


Bu kapsamda, taşrada, herhangi bir il, ilçe veya çevresiyle birlikteumreci kaydedilerek bir kafile oluşturulması durumunda Hac'da olduğugibi bu kişilerin en yakın havaalanlarından gitmelerine yardımcıolunacak. Yeterli sayıya ulaşılamaması durumunda ise umreciler,bulundukları illerden ulaşım durumlarına göre karayolu ya da havayoluile ilgili havaalanına intikal ettirilecek.


Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığınca, imkanlar ölçüsünde Mekke'de sağlıkelemanı bulundurulacak. Medine'de ise tercümanlar aracılığıyla o ildekihastanelerden yararlanılacak. Başkanlık, vatandaşların süreklikullandıkları ilaçları yanlarında bulundurmalarında yarar olduğunaişaret etti.


Umrecilerin ibadetlerine daha fazla zaman ayırabilmeleri için kahvaltıve akşam yemeğinin verileceği umre turları için kayıtlar için genişbilgi, 17 Ocak Pazartesi gününden itibaren il ve ilçe müftülüklerindenöğrenilebilecek.


TURLAR VE ÜCRETLERİ


Otel-1. Tip-A programını tercih edenler 7 günlük umre programı için 2kişilik odada kişi başına bin 460-bin 485 Avro, Otel-1. Tip-B programını tercih edenler kişi başı bin 340-bin 365 Avro, Otel-2. tip programınıtercih edenler ise 10 günlük umre programı için 2 kişilik odadakonakladıkları tarihe göre kişi başı bin 230 veya bin 260 Avro ücretödeyecek.


Otel-3. Tip kategorisini seçen ve umre programına 14 gün ayırabilenlerise harem bölgesine yürüme mesafesinde olan otellerde 2 kişilikodalarda, 24 Şubat-9 Mayıs dönemindeki turlarda kişi başına bin 95, 3kişilik odalarda ise kişi başına 995 Avro'ya konaklayabilecek. 21Mayıs-28 Haziran dönemindeki turlarını tercih edenler ise 2 kişilikodalarda kişi başı bin 125, 3 kişilik odalarda kişi başı bin 25 Avroödeme yapacak.


Normal tip umre programında kutsal topraklara gidecek vatandaşlar, Mekke ve Medine merkezinde bulunan ve hareme yürüyerek ulaşılabilen binalarda 2 ve 3 kişilik odalarda kalabilecek. 20 gün süren bu tipte umreyegitmeyi tercih edenler, odadaki kişi sayısı ve konakladıkları tarihegöre 2 kişilik odalarda kişi başı bin 65-bin 85 Avro, 3 kişilik odalarda 985-bin 10 Avro arasında ödemede bulunacak.


Kısa süreli ekonomik tip umre programı 14 gün sürüyor ve fiyatlar, 2veya 3 kişilik odalara göre kişi başı 790-880 Avro arasında değişiyor.Bu turu tercih edenler, müstakil odalı binalarda kalacak ve Mekke'denhareme servisle ulaştırılacak, Medine'de ise hareme yürüme mesafesindeolan aynı standartlardaki binalarda konaklayacak. Aynı imkanlarınsunulduğu toplam 26 günlük uzun süreli ekonomik tip umre için ise935-bin 30 Avro arasında değişen fiyatlar belirlendi.


Regaip, Miraç, Berat kandilleriyle Kadir Gecesi'ni kutsal topraklardageçirmek isteyenler, bu tarihlerdeki umre turlarını tercih edebilecek.


Bu ücretlere Otel-1. tip, Otel-2. tip, Otel-3. tip umre programındasabah kahvaltısı ile açık büfe akşam yemeği, normal ve ekonomik tip umre programında ise tabldot şeklinde sabah kahvaltısıyla akşam yemeği dahil olacak.


Çocuklarıyla umreye gitmek isteyenler 0-2 yaş arasındaki bebekleri için70 Avro, 3-5 yaş arası çocuklar için 470 Avro, 6-12 yaş arasındakiçocuklar için ise otel tiplerine göre, 675 ila 1075 Avro arasındadeğişen ücretler ödeyecek. Ayrıca 0-5 yaş arasındaki çocuklara oteldeyatak verilmeyecek.


EN AZ 20-25 GÜN ÖNCEDEN KAYIT YAPTIRILMASI GEREKİYOR


Umre ziyareti yapmak isteyenler gerekli bilgileri il ve ilçemüftülükleriyle cami görevlilerinden alabilecek. Pasaport işlemlerininzamanında tamamlanıp tercih edilen turlarla gidilebilmesi için en az20-25 gün önce ilgili müftülüklere kayıt yaptırılması gerekiyor.İşlemleri yetişmeyenler, bir sonraki turlardan biriyle gönderilecek.


Kayıt yaptıran umrecilere yanlarında götürmeleri için, el çantası, Hicaz albümü, umre rehberi, umre duaları, umre tanıtım CD'si, umre notdefteri ve kalem, seccade, tesbih ve terlik kılıfı verilecek. (AA)
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA