• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
UMEM işsiz kalanlar için iş bulma umududur
24 Ağustos 2010 Salı 12:48

'UMEM işsiz kalanlar için iş bulma umududur'

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konyanın da aralarında bulunduğu 19 İlde Pilot olarak uygulanacak Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesinde, Konya'da

Başkan Büyükhelvacıgil, TOBB ETÜ’de düzenlenen ve pilot olarak belirlenen 19 İlin Sanayi ve Ticaret Odalarının temsilcileri ve TOBB Sektör Meclislerinin katıldığı geniş kapsamlı bir toplantıda, Mesleki Eğitim İhtiyaç Analizleri çalışmalarının başlatılması kararının verildiğini, Konya’nın da bu kapsamda çalışmalarına Konya Sanayi Odası önderliğinde başladığını söyledi.

“İş bulma umudu”

 Mesleki Eğitim İhtiyaç Analizleri’nde, Konya Sanayi Odası tarafından işletmelerle yapılacak anket çalışmalarıyla ‘hangi mesleğin hangi nitelikler’ gerektirdiğinin tespit edileceğini belirten Başkan Büyükhelvacıgil,“ Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim Merkezleri Projesi’nin ilk ayağında, Konya’da ihtiyaç duyulan işgücü becerilerinin ortaya çıkarılması ve bu becerilere ulaşılabilmesi için gerekli nitelikler tespit edilecek.  Yani, bir iş yapılırken, o işi kendisine meslek edinecek kişilerde bulunması gereken nitelikler belirlenecek” şeklinde konuştu.

Başkan Büyükhelvacıgil, UMEM Projesiyle istihdamın yanı sıra işletmelerin rekabet gücünün de artırılmasının hedeflendiğinin altını çizerek, sözlerine şu şekilde devam etti:

 “UMEM, bir meslek edindirme projesidir, ama aynı zamanda rekabetçilik projesidir. Nitelikleri yetersiz olan ya da teknolojik değişimler sonucu nitelikleri manasını yitirdiği için işsiz kalanlar için iş bulma umududur. Nitelikli insan kaynağı bulamadığı için verimsiz çalışan şirketlerimiz için rekabet gücü kazanma umududur. Bu projeyle bir çok alanda önemli adımlar atılmış olacaktır. Bu adımlardan bazıları; Kurumlar arası iletişim ve birlikte çalışma geleneği oluşturmak, ortak sorunlara ortak çözümler yaratma kültürünü yaygınlaştırmak, ulusal politikaları yereli de katarak tasarlama deneyimi kazandırmaktır.”

Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu, TOBB, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle yürütülecek olan UMEM Projesi geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı bir toplantıda BECERİ’10 adıyla kamuoyuna tanıtılmıştı.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA