• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ULV sistemiyle haşere mücadelesi sürüyor
25 Mayıs 2011 Çarşamba 15:06

ULV sistemiyle haşere mücadelesi sürüyor

Karatay Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekipleri havaların ısınmasıyla birlikte sinek ve haşere mücadelesine hız verdi.

Karatay Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekipleri havaların ısınmasıyla birlikte sinek ve haşere mücadelesine hız verdi. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, vatandaşların yaz aylarında sivri sinek, karasinek ve haşereden uzak, daha rahat ve huzurlu bir ortamda yaşamalarını sağlamak amacıyla teknolojik cihazlar kullanarak yapılan ilaçlama çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Karatay Belediyesi, sıcaklıkların etkisini göstermeye başladığı bu günlerde, ilçe genelinde başlattığı ilaçlama çalışmalarına hız verdi. Yapılan çalışmalar ile halk sağlığını tehdit eden faktörlerin önüne geçilmesi amaçlanırken, ilçede diğer temizlik çalışmaları ise aralıksız sürdürülüyor.

İnsan sağlığının her şeyden üstün olduğunu belirten Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “İnsana verdiğimiz değerin göstergesi olan çalışmalarımızla, hem hizmet anlayışımızı ortaya koyuyoruz hem de Belediyecilik görevlerimizden olan insan sağlığını tehdit eden faktörlerin önüne geçilmesi noktasındaki görevimizi yerine getiriyoruz. Karatay Belediyesi’nin özellikle çocuklar açısından tehlike oluşturan haşere ile mücadelede insan sağlığı ve ekolojik denge göz önünde bulundurularak başlattığı çalışmalar ilçenin bütün mahallelerinde planlı olarak gerçekleştirilmektedir. Özellikle ilaçlama çalışmalarında insan sağlığına zararı olmayan ilaçlar tercih edildi” dedi. Temizlik işlerine bağlı ekiplerin iki ayrı ekiple sabah 06:00 ile 10:00 arası ve akşam 18:00 ile 23:00 saatleri arasında ilaçlama faaliyetini sürdürmekte olduğunu dile getiren Hançerli, ekiplerin Karatay’da girilmedik sokak, cadde ve park bırakmadan yaz mevsimi süresince yoğun ve aralıksız olarak çalışmalara devam edileceğini söyledi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ayrıca, haşere ile mücadele çalışmaları içerisinde vatandaşların şikayetlerini 355 61 05 numaralı telefonu arayarak iletebileceklerini bildirdi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA