• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uluslararası üniversite kurulacak
11 Mayıs 2013 Cumartesi 14:58

Uluslararası üniversite kurulacak

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Türkiye Uluslararası Bilim, Teknoloji ve İslam Üniversitesi adı altında yeni bir üniversite kuracaklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İzmir Koordinasyon Ofisi'nin açılışını yaptı.

Hizmete açılan koordinasyon ofisinin uluslararası öğrencilerle irtibatı sağlayacağını, soydaşların oluşturduğu STK'larla da bir köprü kuracağını kaydeden Bozdağ, ofisin ilkinin İzmir'de açıldığını, benzeri ofisleri farklı merkezlerde açmaya devam edeceklerini belirtti.

Türkiye'nin uluslararası öğrenciler konusunda önemli adımlar attığını, bu konuda en çok payı alan ABD, İngiltere, Fransa gibi ülkeleri yakalamak için öğrencilere sağlanan imkanları, üniversitelerin niteliğini artıran adımlar attıklarını dile getiren Bozdağ, "2011 yılında Türkiye'de okumak için müracaat eden uluslararası öğrenci sayısı 9 bin iken 2012 yılında 45 bin müracaata ulaştı, tam 5 kat artış yaşandı. 2013 rakamları da bunun çok üzerinde gerçekleşti. Bunların hepsi Türkiye'nin artık uluslararası öğrencilerin tercih edeceği bir marka ülke haline geldiğini gösteriyor. 2013 yılında Türkiye burslarıyla okuyacak öğrenci sayısını ise 4 bin olarak belirledik" dedi.

Türkiye'deki üniversitelerin uluslararası öğrencilere kapılarını daha fazla açması gerektiğini, bu konuda kontenjan sıkıntısı yaşandığını anlatan Bozdağ, bunu yapan üniversitelerin dünyanın yıldızı üniversiteler arasına girebileceğini, yapamayan üniversitelerin ise yerel kalacağını ifade etti.

Bozdağ, bu konuda bir adım daha attıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:
"Bakanlar Kurulu'nda imzaya açtık. Önümüzdeki günlerde meclisten çıkacak kanunla Türkiye Uluslararası Bilim Teknoloji ve İslam Üniversitesi adı altında yeni bir üniversite kuruyoruz. Bu üniversitenin öğrencileri uluslararası öğrenciler olacak. Tamamı uluslararası öğrenci olabileceği gibi belli sayıda Türkiye içinden öğrencileri de alabileceğiz. Burada birçok bölüm olacak. Eğitim standardı oldukça yüksek bir üniversite olacaktır. Sadece uluslararası öğrencileri barındıracak Türkiye'nin dünya çapında bir üniversiteye kavuşması için gereken adımları attık. Umarız bu üniversitemiz bölgemize ve uluslararası öğrencilere çok faydalı hizmetleri ortaya koyar."

Bekir Bozdağ, konuşmasında İzmir'de eğitim gören uluslararası öğrencilerin İzmir'in EXPO 2020 adaylığına destek vermesi ve ülkelerinde konuyla ilgili çalışma yapmasını istediklerini de sözlerine ekledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA