• Konya10 °C

Senan Kazımoğlu

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Uluslararası Öğrenci Topluluğu

04 Kasım 2018 Pazar 15:24

Üniversite toplulukları, öğrencilerin birlikte hareket etme, görev ve sorumluluk alma, iş bölümü yapma gibi gelecekte faydalı olabilecek birçok konuda tecrübe birlikteliğidir. Sadece bu da değil elbette, arkadaş çevresi oluşturma, fikirlerini hayata geçirme, toplu olarak hareket etme şuuru da verir insana. Siz bir de bu topluluğun eğitim için ülkemize gelen farklı devletlere mensup öğrencilerden oluştuğunu düşünün…

Böyle bir öğrenci topluluğu Konya’mızda da var aslında. Bu topluluk Necmettin Erbakan Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Topluluğu’dur. 2 yıldan fazladır üyesi olduğum bu topluluk, 2015 yılında kuruldu. O zamanlar Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi olan yakın arkadaşım Mustafa Selman Kaya tarafından kurulan bu topluluğun danışmanlığını, o günden bu güne, yine aynı üniversitenin Sosyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Müşerref Yardım Hocamız yapmaktadır.

Topluluğun en büyük amaçlarından birisi yerli öğrenciler ile uluslararası öğrencileri kaynaştırıp birlikte hareket etme şuuru oluşturmak, tüm dünyanı kasıp kavuran yabancı düşmanlığına karşı Anadolu’nun hoşgörüsüyle onları kucaklamak ve eğitim hayatlarında karşılaştıkları sıkıntıların giderilmesi konusunda destek olmaktır. Ayrıca bütün bunları yaparken “her insan bir kültürdür” sözüne mukabil onlarla bilgi ve kültür alış-verişi yapmakta başlıca gayeler arasındadır. Bu amaçlar ile yola çıkan Uluslararası Öğrenci Topluluğu, dar anlamda Necmettin Erbakan Üniversitesi, geniş anlamda ise Konya’daki tüm uluslararası öğrencilere hitap etmektedir. Topluluk duyurularını üyelerinin kayıtlı olduğu whats app gruplarından yaptığı gibi diğer sosyal medya hesaplarından da paylaşmaktadır.

Bugün kayıtlı 1500’den fazla üyesi olan Uluslararası Öğrenci Topluluğunun faaliyetlerini akademik, sosyal ve kültürel olarak değerlendire biliriz. Akademik faaliyetlere misal olarak uluslararası öğrencileri ilgilendiren, alanında uzman kişilerin katılımıyla gerçekleşen konferans, seminer ve panel tarzı programları göstere biliriz. Sosyal faaliyetlere misal olarak piknikler, geziler, bilgi yarışmaları ve tanışma programları gibi programları söyleye biliriz. Kültürel programlara gelince ise sergiler, ülke tanıtımları, kültür geceleri, kermesler ve münazaralar gibi programları göstere biliriz. Bu saydığım programların tamamı da, uluslararası öğrenciler ile yerli öğrencilerin beraber çalışmasıyla gerçekleştirilen etkinliklerdir. Bu etkinlikler her yıl olduğu gibi 2018-2019 eğitim yılında da devam edecektir.

Topluğun bu yılki ilk büyük etkinliği 31 Ekim Çarşamba günü (bugün) saat 17:00’de Mevlana Kültür Merkezi’nde yapacakları “Kültürleri Rengi” ismindeki eğlence programı olacak. Tüm halka açık olacak program, yerli ve uluslararası öğrencilerin sahne gösterilerinden oluşacak. 2 saate yakın sürecek ve tamamen ücretsiz olacak bu programa aileniz, arkadaşlarınız ve sevdiklerinizle katılabilirsiniz. Hoş vakitler geçirmeniz dileğiyle…

 

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA