• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uluslararası İslam Medeniyetinde Zaman Sempozyumu sona erdi
11 Ekim 2015 Pazar 13:02

Uluslararası İslam Medeniyetinde Zaman Sempozyumu sona erdi

Konya’da gerçekleştirilen Uluslararası İslam Medeniyetinde Zaman Sempozyumu, yapılan Genel Değerlendirme oturumuyla sona erdi.


Bir otelde 8-11 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası İslam Medeniyetinde Zaman Sempozyumu sona erdi.
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bilal Kuşpınar yaptığı kapanış konuşmasında, böylesi değerli bir sempozyumu Konya’da yapmış olmaktan çok memnun olduklarını dile getirerek, “Özellikle Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a, katılan akademisyenlerimize, öğrencilerimize, katılımcılarımıza ve diğer misafirlerimize desteklerinden, gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı kalbi şükranlarımı sunuyorum. İnşallah sempozyumumuz başarıya ulaşmıştır” dedi.
Uzun yıllardır eğitimle ilgili çalışmalarını sürdüren Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç ise, bu organizasyon için Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)’ne tebriklerini ifade etti. Zaman konusunda bilgilendiğini söyleyen Açıkgenç, gelecekte Felsefi Açıdan Zamanın Mahiyeti, Sosyolojik Açıdan Zamanın Uygulanması ve Toplumlarda Zaman Kültürü, Sanatsal Zaman gibi konuların da konuşulmasının faydalı olacağını kaydetti.

“ZAMANLA İLGİLİ SORUMLULUĞUMUZ VAR"
NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de, alanında ilk olan ve uzun zamandır üzerinde düşünülen bu sempozyumun önemine vurgu yaptı. Bu konunun multidisipliner başlıklarda ilk kez konuşulduğunu söyleyen Rektör Şeker, “Organizasyon komitesindeki herkese gayretlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Katılabildiğim oturumlarda çok başarılı tebliğler oldu. Emek veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Zamanın çok farklı boyutlarına, etkileşimlerine göz attık. Yönlendirilen ve yönetilmeye başlayan zamanımızı kurtarmak ve kendi zamanımızı kurmak ve değerlendirmek zorundayız. Zamanla ilgili sorumluluğumuz var. Bu anlamda farkındalık oluşturmak üzere biz bu toplantıyı gerçekleştirmiş olduk. Maksat hasıl olmuştur diye düşünüyorum. Yeni alt başlıklarla devamının getirilmesi gerektiği düşünüyorum” diye konuştu.
Bu çerçevede başka organizasyonlarla yine bir araya gelmeyi arzu ettiklerinin altını çizen Prof. Dr. Şeker, Zamana Dair Minyatür yarışmasına da katılan ve destekleyen herkese teşekkür etti.
Sempozyumda 3 gün boyunca 2 salonda; İslam Öncesi Dönemde Zaman Kavramı ve Algısı, Kur’an’da Zaman Kavramı, Hadislerde Zaman Kavramı, İslam Düşüncesinde Zaman Kavramı, İslam Tarihinde Zaman Kavramı, İslam Kurumlarında Zaman Kavramı, Müspet Bilimlerde Zaman Kavramı, Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Zaman Kavramı, Sağlık Bilimlerinde Zaman Kavramı konularında oturumlar gerçekleştirildi.
Türkiye ile beraber 14 ülkeden katılımın sağlandığı sempozyumda, 70 yerli, 21 yabancı bilim adamı bildirilerini sundu.
Sempozyuma katılan bilim adamları toplu hatıra fotoğraf çekiminin ardından şehir turuna katılarak Konya’nın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA