• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ulusal Gıda Platformu ilk toplantısını Konyada yaptı
02 Şubat 2012 Perşembe 17:01

Ulusal Gıda Platformu ilk toplantısını Konya'da yaptı

Ulusal Gıda Platformu'nun ilk toplantısı Konya'da gerçekleştirildi.

 Ulusal Gıda Platformu'nun ilk toplantısı Konya'da gerçekleştirildi.
     Helvacızade AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, platform çalışmaları ile ilgili hazırlıklar ve altyapı çalışmaları görüşüldü.
     Toplantıda, gıda ve sağlık, gıda kalite ve güvenliği gibi başlıklara odaklı Ar-Ge faaliyetlerinin entegrasyonunu sağlama, tüketicinin kaliteli ve sağlıklı gıda ürünlerine erişimini kolaylaştırma gibi konular tartışıldı. Ulusal ve uluslararası piyasalara yönelik kaliteli, sağlıklı, yenilikçi ve çeşitlendirilmiş gıda ürünleri geliştirme ve sürekliliğini sağlama, sektör içi eğitim ve teknoloji transferi mekanizmaları geliştirmek, projenin öncelikli öneme sahip olan alanları olarak belirlendi.
     TÜBİTAK tarafından desteklenen ve üç yıl süre ile devam edecek projeyle, gıda, sağlık ve beslenme konularında, sanayi ve teknolojideki gelişmeleri yönlendirecek bir organizasyonun olması ile ülkemizde bir ilke de imza atılıyor.
     İki gün süren toplantılarda, platform çalışmalarını takiben Helvacızade firmasında, üretim, finans ve pazarlama birimlerinde yöneticiler, mühendisler ve platform üyeleri ile gerçekleştirilen görüşmelerde sektörün sorunları konuşuldu. Ayrıca, ithalat ve ihracat alanlarında karşılaşılan problemler, bitkisel yağ sektöründe tüketicinin bilinçlendirilmesi konusunda gerçekleştirilebilecek konular değerlendirilerek, görüş alışverişinde bulunuldu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA