• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ülkemizin ve milletimizin gözü aydın olsun
20 Eylül 2014 Cumartesi 10:43

"Ülkemizin ve milletimizin gözü aydın olsun"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, titiz ve sabırla yürütülen bir çalışmanın sonucunda konsolosluk görevlilerinin kurtarıldığını belirterek "İnşallah bir daha böyle bir sınav vermeyiz" dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, titiz ve sabırla yürütülen bir çalışmanın sonucunda Musul Başkonsolosluğu mensupları ve ailelerine kavuştuklarını belirterek, "İnşallah bir daha böyle bir sınav vermek zorunda kalmayız" dedi.
 
Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler'deki temasları çerçevesinde bulunduğu New York'ta, konuya ilişkin açıklama yaptı. "Ülkemizin ve milletimizin gözü aydın olsun" diye konuşan Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı olarak arkadaşlarına kavuştukları için çok mutlu olduklarını söyledi.
 
Bunun uzun ve titiz bir çalışmanın sonucu olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "İnşallah bir daha böyle bir sınav vermek zorunda kalmayız. Bence devlet bu sınavda çok başarılı oldu. Titizlikle ve sabırla yürütülmesi gereken bir çalışmaydı. Gizlilik esası çok önemliydi bu çalışmanın" dedi.
 
Milli İstihbarat Teşkilatı, Genelkurmay Başkanlığı ve diğer kurumların titiz bir çalışmanın içinde olduklarını belirten Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun süreci takip ettiğini ve Başkonsolos Öztürk Yılmaz ve ailelerle sürekli temas halinde olduğunu anlattı.
 
"Rehine yakınlarına an be an bilgi verildi"
 
Rehine yakınlarının da bu süreçte özellikle televizyonlarda yayınlanan vahşi görüntüler nedeniyle endişeye kapılmalarının normal olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Biz kendilerine an be an gerekli bilgileri veriyorduk. Yapılan çalışmalar konusunda da bilgileri aktarıyorduk" diye konuştu.
 
Daha önce düzenledikleri güvenlik toplantılarında tüm alternatifleri değerlendirdiklerini dile getiren Çavuşoğlu, "Ama sağ salim, hiçbir başka alternatife gerek olmadan Başkonsolosumuz, Konsolosluk çalışanlarımız ve vatandaşlarımıza kavuşmuş olduk" dedi.
 
Çavuşoğlu, aracılar vasıtasıyla daha önce yapılan temaslarda rehinelerin bırakılacağı sözlerinin verildiğini ancak bu tarihlerde sözlerin yerine getirilmediğini anlatarak, "En son verilen tarih 20 Eylül'dü. Dolayısıyla verilen bu tarihte de gereken yapıldı" ifadelerini kullandı.
 
Türkiye bir kez daha insan odaklı anlayışını ortaya koydu
 
Elazığ Kalkınma Kurultayı'na katılmak için kente gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da program öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Musul'da alıkonulan Türk vatandaşlarının başarılı bir operasyonla kurtarılmasının çok sevindirici olduğunu dile getirdi.
 
Yılmaz, şunları kaydetti:
 
''Uzun zamandır bu haberi bekliyorduk. Başta aileleri olmak üzere bütün milletimizin gözü aydın olsun diyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir kez daha insan odaklı anlayışını ortaya koydu. Bütün kurumlarıyla bütün çabasını ortaya koydu ve çok şükür olumlu bir netice elde edildi. Hepimizin gözü aydın olsun diyorum. İnşallah bir daha böyle hadiseler de yaşamayız.''
 
Gerçekten çok sevindik
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı terör örgütünün Musul'da alıkoyduğu konsolosluk görevlilerinin Türkiye'ye getirilmesine ilişkin, "Bugün bizim için çok mutlu bir gün. Gerçekten çok sevindik. Ben huzurlarınızda Sayın Başbakanımıza, MİT Müsteşarlığımıza ve emeği geçen tüm kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.
 
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Karaman'a gelen Elvan, kentteki programının ikinci gününde bir otelde, Musul'da rehin alınan konsolosluk görevlilerinin Türkiye'ye getirilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
Elvan, "Bugün bizim için çok mutlu bir gün. Gerçekten çok sevindik. Ben huzurlarınızda Sayın Başbakanımıza, MİT Müsteşarlığımıza ve emeği geçen tüm kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da Azerbaycan'dan Şanlıurfa'ya geçtiğini ifade eden Elvan, konsolosluk görevlilerinin Türkiye'ye getirilmesinden büyük mutluluk ve sevinç duyduklarını bildirdi.
 
Ailelere bir mesajı olup olmadığı sorulan Elvan, "Elbette aileler için mutlu bir gün. Onların da sevinçlerini paylaşıyoruz. Bizim için de çok mutlu bir gün. Bu sabah çok mutlu uyandık" ifadelerini kullandı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA