• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ülke adı vermeyeceğim, yakında duyacaksınız
22 Ocak 2018 Pazartesi 17:10

'Ülke adı vermeyeceğim, yakında duyacaksınız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her fırsatta Türkiye ekonomisini hedef alan kredi derecelendirme kuruluşlarına sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin'de düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili olarak, "Tüm dünyanın gündeminde ilk sırada yer alan operasyonu hamdolsun başarıyla yürütürken, ekonomiye en küçük olumsuz yansıması olmayacak" dedi.

YÜZ YOK Kİ ÖZÜR DİLESİNLER

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Ankara Sanayi Odası Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşsizlikte tek haneye girdiğimizde ülkemiz barış ülkesi olur mu? Sevgi ülkesi olur mu? Olur. Mesele bu. İşsiz insanlara iş vermek, işsiz vatandaşlara kapılarına açmak... Bu dünyada bundan daha güzel ne olabilir? Türkiye bölgesel ve küresel krizlerin arasında ekonomisi için kendisine korunaklı bir alan oluşturmayı başarmıştır. Türkiye hemen toparlanıp 2023 hedeflerine odaklanabiliyor" dedi. Her fırsatta Türkiye ekonomisini hedef alan kredi derecelendirme kuruluşlarına da sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki büyümeye ilişkin, "Büyüme açıklandı, 11,1. Dünyada bir numara neresi? Türkiye. Ne oldu? Hani kredi derecelendirme kuruluşları? Özür dilediler mi? Yok. Bunlarda yüz yok ki özür dilesinler." ifadelerini kullandı.

AFRİN'İN HİÇBİR OLUMSUZ ETKİSİ OLMAYACAK

15 Temmuz'u örnek gösteren Erdoğan, "Uçakların silahların karşısında aslanlar gibi mücadele eden insanlarımız ilk iş gününde döviz bürolarına akın etti. Bu millet karakterli bir millet. Kendi parasını belirleyici bir para konumuna getirmek çok önemli. Yerli ve milli parayla uluslararası ticarete başladık. Sanayide, enerjide bunun adımlarını attık. Şimdi ülke adı vermeyeceğim. Yakın bir zamanda onu da duyacaksınız. TL uluslararası bir para birimi olacak, aynı şekilde o ülkelerin parası da. Rusya'dan bir kredi aldık, aramızdaki güven ekonomik güven bizi farklı yerlere de taşıyor. İnşallah bu süreç çok daha güçlü bir şekilde devam edecek. Tüm dünyanın gündeminde ilk sırada yer alan operasyonu hamdolsun başarıyla yürütürken, ekonomiye en küçük olumsuz yansıması olmayacak. Herkes Türkiye'nin güvenlik konusunda hassas olduğunu, ekonomisini korumada güçlü bir ülke olduğunu biliyor" şeklinde konuştu.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA