• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
UEM Beceri10un kapsamı genişletildi
15 Haziran 2012 Cuma 12:37

UEM Beceri'10'un kapsamı genişletildi

Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ve Konya Ticaret Borsasından yapılan ortak yazılı açıklamada, UMEM Beceri10 Projesi kapsamında artık sanayinin yanı sıra, tarım ve hizmet sektörlerinde de...

Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ve Konya Ticaret Borsası’ndan yapılan ortak yazılı açıklamada, UMEM Beceri’10 Projesi kapsamında artık sanayinin yanı sıra, tarım ve hizmet sektörlerinde de nitelikli eleman yetiştirileceği bildirildi.

Bir yılını dolduran UMEM Beceri’10 Projesi’nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TOBB ve TOBB ETÜ işbirliğiyle başlatıldığının belirtildiği açıklamada, mesleksizliğe bağlı olarak yaşanan nitelikli eleman sıkıntısının Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında geldiğinin altı çizilerek, şu bilgilere yer verildi:

“Sanayi alanında başarıyla uygulanan UMEM Beceri’10 Projesi’ne, imzalanan bir protokolle hizmet ve tarım sektörleri de davet edildi. Bu doğrultuda, proje kapsamında hizmet ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların işgücü ihtiyaçlarına yönelik kurslar açılacak. Sanayi, tarım ve hizmet sektörlerinde nitelikli iş gücüne ihtiyacı olan işverenlerimizi ve meslek sahibi olmak isteyen işsizlerimizi projeye daha fazla ilgi göstermeye davet ediyoruz” denildi.

‘İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası’ ve ‘Genel Sağlık Sigortası’ yapılacak

UMEM Beceri’10 Projesi kurslarına katılan kursiyerlere günlük 20 TL verildiğinin belirtildiği açıklamada, kursiyerlere ayrıca ‘İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası’ ve ‘Genel Sağlık Sigortası’nın da yapıldığının altı çizildi.  Proje kapsamında 18-29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmaların 42 ay süreyle, 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmaların ise 30 ay süreyle "Sigorta Primi İşveren Payı" ödemeleri İŞKUR tarafından karşılanacak.

 Konya’da 249 kişi meslek sahibi yapılarak, iş gücüne kazandırıldı
Bir yılını dolduran proje kapsamında Konya’da 56 mesleki kurs açıldı ve bu kurslardan mezun olan 249 kişi işe yerleştirildi. Proje kapsamında ayrıca Fatih, Selçuklu, Meram ve Ereğli Endüstri Meslek Liselerine 2.6 milyon liralık makine ve teçhizat yatırımı yapıldı.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA