• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
UEFAdan İsraile Irkçılık uyarısı
28 Eylül 2010 Salı 12:38

UEFA'dan İsrail'e 'Irkçılık' uyarısı

UEFA Başkanı Michel Platini, İsrail'in Filistinli futbolculara karşı yaptığı kısıtlamaların sürmesi halinde bu ülkenin UEFA üyeliğinin iptal edileceğini söyledi.
UEFA Başkanı Michel Platini, İsrail'in Filistinli futbolculara karşı yaptığı kısıtlamaların sürmesi halinde bu ülkenin UEFA üyeliğinin iptal edileceğini söyledi. Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Cibril al Rajoub ile görüşen Avrupa futbolunun lideri UEFA Başkanı Michel Platini, İsrail'in uluslararası spor düzenlemelerine uymaması halinde bu ülkenin UEFA üyeliğinin sona ermesine sebep olacağını kaydetti.

UEFA'nın İsrail'i Avrupa'ya kabul ettiğini ve UEFA üyeliği için koşulları kendilerine bildirdiklerini söyleyen Platini, İsrail'in UEFA ve uluslararası düzenlemelere saygı göstermesini istedi.

İSRAİL SONUÇLARINA KATLANIR

İsrail'in uluslararası spor düzenlemelerine uymaması halinde Avrupa'da kalmalarının bir anlamı olmayacağını kaydeden Platini, “İsrail ya Filistin sporunun gelişmesine ve gerçekleşmesine izin vermeli ya da bunun sonuçlarına katlanmalı” dedi.
 
 Platini, FIFA Başkanı Josehp S. Blatter'la da telefonla konuştuklarını ve Blatter'in İsrail'in Filistinli futbolculara getirdiği yasaklarla ilgili hoşnutsuzluğunu dile getirdiğini kaydetti. İsrail'in kısıtlamalar getirdiği Filistinli futbolcularla ilgili her türlü girişimde bulunacağını söyleyen UEFA Başkanı Platini, İsrail'in uluslararası kurallara uymayan bu tutumunu UEFA Yönetim Kurulu Toplantısı'na da getireceğini belirtti.
 
1 Ekim'de Belarus'ta gerçekleştirilecek olan UEFA Toplantısı'nda İsrail'e karşı uyarı ve diğer yaptırımların uygulanması gündeme gelecek.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA