• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uçaklarda cep müjdesi
06 Ağustos 2010 Cuma 11:21

Uçaklarda cep müjdesi

Uçaklarda cep telefonunu SMS ve internet kullanımına açmak için yapılan çalışmalarda sona gelindi.
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, uçaklarda cep telefonunu SMS ve internet kullanımına açmak için altyapı çalışmaları yaptıklarını bildirdi.

Terzioğlu, Türkiye'deki cep telefonu teknolojisinin uçaklarda kullanmaya hazır olduğunu, ancak Türk Hava Yolları (THY)'nın bir takım çekinceleri olduğunu söyledi.

GSM'nin, uçağın elektronik sistemine zarar vermediğini savunan Terzioğlu, "Mobil telefonu teknolojisi uçaklarda kullanılmak üzere hazır. Şu anda Air France, kendi uçaklarında bunu deniyor." dedi.

THY yönetiminin, uçakta cep kullanmaya sıcak bakmadığını ifade eden Terzioğlu, şöyle konuştu: "Haklı olarak düşündüğü bazı gerekçeler var. Uçaklarda konuşma olursa çok büyük rahatsızlık olabileceğini düşünüyorlar. Düşünün 100 kişinin aynı anda konuştuğunu. Yoksa uçakta cep telefonu kullanmak elektronik sisteme zarar vermez. Otobüslerde de aynı. Adamın ABS'si bozuk. Cep telefonu bozdu diyor. Bu, kolaycılığa kaçmaktan başka bir şey değil. Yoksa üretici şirketler otobüsleri geri çağırması lazım."

"SABİT HATLARDA TEKEL KALDIRILMALI"

Turkcell'in, çevreci yatırımlarını anlatmak için Antalya'da gazetecilerle bir araya gelen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, yüksek vergi oranlarından yakındı. Cep telefonlarına bütçe zorlukları nedeniyle konulan deprem vergisinin hala devam ettiğini dile getiren Terzioğlu, mobil telefonlardan alınan vergilerin sabitten daha fazla olduğuna dikkat çekti.

Sabit telefonlara tanınan ayrıcalığı anlamanın mümkün olmadığını ifade eden Genel Müdür Yardımcısı Terzioğlu, sabit telefonda tekelin devam ettiğine dikkat çekti.

Türkiye'de sabit hat tekelinin kaldırılması gerektiğini vurgulayan Terzioğlu, "Mobilde numara taşıma var. Sabitte yok. Dünyadaki uygulama önce sabitte başlamış sonra mobilde devam etmiş. Sabitte numara taşıma olmaması tüketiciye yapılan bir haksızlık. Ayrıca, Türkiye'deki sabit telefon hizmeti çok pahalı. Mesela ADSL alırken ikinci bir hat almak zorundasınız. Bir hattınızı iptal edin bakın kaç ay uğraşacaksınız. Bunun için 80 yaşındaki kadınları bile çağırıyorlar. Sabitte Türkiye'deki tekel ortamının kırılması lazım." diye konuştu.

Cep telefonlarında numara taşınmasına da değinen Genel Müdür Yardımcısı Terzioğlu, bu konuda hiç beklemedikleri bir ilgiyle karşılaştıklarını dile getirdi. Terzioğlu, "Numara taşıma, yüzdelik bakımından üç operatörde de hemen hemen aynı. Ancak toplamda bizim 35 milyonun yüzde 1'i ile ötekinin yüzde 1'i aynı değil." dedi.

"NUMARA TAŞIMA YANLIŞ BİR UYGULAMA"

Numara taşıma konusunda avantajlı olmalarına rağmen, bunun yanlış bir uygulama olduğunu savunan İlter Terzioğlu, şöyle devam etti:

"0532'li hatlara bu kadar yatırım yapacağım. Sonra benim 0532 numaramı alıp götürecek. Yanlış bir uygulama. Bu kadar yatırımı niye yaptım. O zaman bedelini ödesin. O da yok. Ama sonuçta kanun böyle diyor."

Uluslararası dolaşımdaki ücretlerin pahalı olmasının kendilerinden kaynaklanmadığı bilgisini de veren Terzioğlu, yurtdışı ücretlerde kontrolün kendilerinde olmadığını, tamamen oradaki operatörün talebine göre hareket ettiklerini aktardı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA