• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uçak restoran Konyaya değer katıyor
25 Ekim 2016 Salı 14:06

Uçak restoran Konya'ya değer katıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türk Yıldızları Parkı’nda açılan uçak restoran ve Konya mutfağının şehre değer kattığını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türk Yıldızları Parkı’nda bulunan uçak restoran ve Konya mutfağında basın-yayın kuruluşlarının yöneticileriyle bir araya geldi. Türkiye’nin havacılık konseptli ilk parkı olan Türk Yıldızları Parkı’nın yakın zamanda açılmış olmasına rağmen büyük ilgi gördüğünü dile getiren Başkan Akyürek, parkın içine bir de Havacılık Müzesi yapacaklarını söyledi.

ucak-restoran-konya-mutfagi-sehre-deger-katiyor-1.jpg

Yaptıkları yatırımlarla şehir girişlerinin tamamını çok farklı ve güzel bir hale getirdiklerini dile getiren Başkan Akyürek, İstanbul Yolu, Ankara Yolu, Antalya Yolu, Karaman Yolu, Adana Yolu, Aksaray Yolu, Beyşehir Yolu ve Akyokuş’ta başlayan çalışmalarla şehir standardını yükseltmeye devam ettiklerini kaydetti. Ankara Yolu’nda kilometrelerce alanda yapılan süs bitkileri, ağaçlandırmalar, refüj çalışmaları, bisiklet yolu, çevre düzenlemeleri ile bölgenin çok güzel bir hale geldiğini ifade eden Başkan Akyürek, “Hem Konya’ya hava yoluyla gelenler, hem Ankara tarafından gelenler için burada bir sosyal tesisi de hayata geçirmiş olduk. Türk Yıldızları Parkımız bu amaçla yapıldı. 2016 yılında açtığımız bu park, havuzları, yürüyüş yolları, piknik alanları, uçak restoranıyla şehrimize çok farklı bir standart getirmiş oldu. Uçak restoranda ise büyük bir uçağın içi güzel bir şekilde düzenlendi. Burada hem havuz başında kahvaltı imkanı var, hem de misafirlerimize kültürümüzün bir parçası olan Konya yemekleri servis ediliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin markası olan Kafemlerden bir tanesi burada faaliyete geçti. Kafemleri ticari rekabet için değil, hizmet sektöründe düzenleme ve standart getirmek için, hizmet sektörünün kontrolü için değerlendiriyoruz. Kafemlerin sayısı önümüzdeki dönemde artacak. İlçelerimizde de yeni kafemler açacağız. Şehrin standardını yükselten faktörlerden birisi hizmet sektöründeki yükseliştir. Hizmet sektöründe Konyamızın daha da iyiye gitmesi için belediye böyle öncülükler yapmaya devam edecek” dedi.

ucak-restoran-konya-mutfagi-sehre-deger-katiyor-2.jpg

Türkiye’nin havacılık konseptli ilk parkı olan Türk Yıldızları Parkı’nın aynı zamanda Türk Yıldızları gösteri timinin eğitim alanı olduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, “Parkın ismini bu nedenle Türk Yıldızları Parkı koyduk. Türk Yıldızlarının artık kullanmadığı, hizmet dışı kalan uçaklar da havuzlarımızın içinde sergileniyor. Hatta çocuklar içine binip bu uçakları görebiliyorlar. Uçak restoranda bulunan simülatörde de Konya’nın üstünde gezer gibi bir ortam oluşturulabiliyor. Parkımıza önümüzdeki dönemde bir havacılık müzesini de ekleyeceğiz inşallah. Şehre bir farklılık, değer katmış oldu. Bu eserin yapımında hizmet eden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Akyürek, kendi kullandığı golf aracıyla gazetecilerle birlikte Türk Yıldızları Parkı’nı gezdi.

TÜRK YILDIZLARININ UÇAKLARI KAFEM OLARAK HİZMET VERİYOR

Türk Yıldızları Parkı’nda, 50 metre kanat genişliğinde, 54 metre boyunda Airbus A300 tipi uçak, 12 bin metrekarelik göletin içinde restoran ve kafe olarak hizmet veriyor. Faydalı hizmet ömrünü doldurduktan sonra Konya’ya getirilerek burada birleştirilen A300 tipi uçak, 295 kişilik kapasiteye sahip. Uçağın bahçe bölümü cam iskele üzerine yapılırken, masalarda oturanlar su üzerindeymiş gibi göletin içindeki balıkları rahatlıkla görebiliyor. Türk Yıldızları Parkı Uçak Restoran ve Kafe, Büyükşehir Belediyesi’nin markalaştırdığı Kafem olarak hizmetlerini sürdürüyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA