• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uçak düştü, 2 pilot kayıp
12 Ağustos 2012 Pazar 17:11

Uçak düştü, 2 pilot kayıp

İstanbul Büyükçekmecedeki Hezarfen Havaalanından kalkan tek motorlu uçak ile Marmara Ereğlisi açıklarında düştü. Pilot Hikmet Aral ile öğrenci pilot Lisa Şeneri arama çalışması başlatıldı.

Edremit’e gitmek üzere bugün öğleden sonra Hezarfen Havaalanı’ndan kalkan TC-CAS tescilli SR22 tescilli ’Cirrus’ tipi pervaneli uçak, Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi’nin 2.5 mil açığındayken radar teması kesildi. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki hava trafik kontrol merkezi uçağa çağrı yapmasının ardından cevap alamayınca arama kurtarma ekipleri harekete geçirildi.

Öğretmen Pilot Hikmet Aral ve öğrenci pilot Lisa Şener’in bulunduğu uçağın düştüğü belirlendi. Sahil Güvenlik ekipleri, Marmara Ereğlisi’nin 2.5 mil açığında uçağa ait parçaları buldu. Kaybolan öğretmen Pilot Hikmet Aral ve öğrenci pilot Lisa Şener arama çalışmaları başlatıldı. Bölgeye ulaşan dalgıç ekibiyle Sahil Güvenlik arama çalışmalarını sürdürüyor.

GÖVDESİNİ TAŞIYABİLEN PARAŞÜTÜ VAR

Cirrus, Amerika’da yeni jenerasyon uçaklar içerisinde yıllık satış ortalaması en yüksek uçak olarak biliniyor. 3 model üretilen uçağın bu sınıftaki diğer uçaklardan en belirgin farkı güvenlik açısından da büyük önem taşıyan uçağı taşıyabilen paraşütün bulunuyor Gövdesinin komposit uzay teknolojisiyle üretiliyor olması ve uçuş esnasında çevresindeki uçakları kontrol edebilmesini sağlayan ‘Traffic awereness sisteminin’ bulunması yine kendi sınıfındaki uçaklara göre üstün yanlarından biri olarak gösteriliyor.

DENİZDE SAĞANAK YAĞIŞ VARDI

Marmara Ereğlisi açıklarındayken radardan kaybolan ’Ciddus SR-22’ tipi ’TC-SAS tescilli tek motorlu uçağın saat 14.20’de düştüğü belirtildi. Uçağın düştüğü sırada bölgede fırtına ve şiddetli yağışın etkili olduğu belirtilirken, uçağın olumsuz hava koşulları nedeniyle düştüğü ihtimali ağırlık kazanıyor.

Sahil Güvenlik ekiplerinin ekipleri uçağın düştüğü bölgede Pilot Hikmet Aral ile öğrenci pilot Lisa Şener’i arama çalışmalarını denizin yanı sıra havadan da sürdürüyor. Prestige Group Sinemaları’nın kurucusu ve işletmecisi iş kadını Lisa Şener, havacılık tutkusuyla tanınıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA