• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uçağın sırrı çözüldü, kral tutuklandı
03 Şubat 2013 Pazar 09:36

Uçağın sırrı çözüldü, kral tutuklandı

Ganalı güvenlik güçleri, İstanbul Atatürk Havaalanı'nda 18 gün bekletildiktan sonra Dubai'ye gönderilen altın yüklü uçakla ilgili yapılan baskında ülkenin maden kralı Peter Kofi Bedzrah'ı yakaladı.

Afrika ülkesi Gana’dan yüklediği 1.5 ton külçe altınla İstanbul Atatürk Havaalanı’na acil iniş yapan uçağın sırrı çözüldü. İstanbul merkezli Türk kargo şirketi ULS Havayolları ile Gana’dan getirilen ve Gümrük ekipleri tarafından eksik evraklar nedeniyle 18 gün uçakta bekletilen 1.5 ton altının Dubai’ye gönderilmesinin ardından ülkenin en önemli madenlerinden biri olan Omanye Altın’ın sahiplerinden Peter Kofi Bedzrah tutuklandı.

Gana Devlet Güvenlik Güçleri, geçen çarşamba günü yapılan bir baskınla altın kralını tutukladı. Uçak, Gana Madencilik Dairesi’nin güvenirliliğini de sarstı. İddialara göre kurum, 1.5 ton külçe altın hakkında ‘ hiçbir ticari değerin yok, laboratuvar analizleri için kullanılabilir’ raporu vermiş. 31 Aralık’ta imzalanan rapordaki bilgiler ise devlet görevlilerince hemen onaylanmış. Yetkililer değeri 80 milyon doları aşan altın için ‘değersiz’ ibaresi veren çeteyi soruşturuyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA