• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uçağımız Suriye tarafından düşürüldü
23 Haziran 2012 Cumartesi 00:31

Uçağımız Suriye tarafından düşürüldü

Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen güvenlik toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, ''Uçağımızın Suriye tarafından düşürüldüğü anlaşılmıştır'' denildi.

Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen güvenlik toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, ''Uçağımızın Suriye tarafından düşürüldüğü anlaşılmıştır'' denildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen güvenlik toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, ''Uçağımızın Suriye tarafından düşürüldüğü anlaşılmıştır'' denildi. Açıklamada, ''Türkiye, olayın tam olarak aydınlatılmasının ardından, nihai tavrını ortaya koyacak, atılması gereken adımları kararlılıkla atacaktır'' denildi.   AA
 
Uçağın düşürülmesiyle ilgili şok iddia!
 
Türk savaş uçağının Suriye'de düşürülmesiyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.
Suriye’de önceki gün bir yüzbaşı MG21 uçağında eğitim için havalandıktan kısa süre sonra Ürdün’e giderek bu ülkeye sığınmıştı. Suriye’de sok etkisi yaratan kaçışın ardından tüm uçaklara uçuş yasağı getirilmişti. DebkaFile haber sitesine göre Şam, Yüzbaşı Hasan Hammadeh’in kaçışını Türk istihbaratının organize ettiğine inanıyor. Site Suriye’deki kaynaklarına dayanarak Türk uçaklarının bu nedenle vurulduğunu söyledi. İsrail istihbaratına yakınlığıyla tanınan site ayrıca iki Türk uçağının dün 16.00 itibariyle Suriye’nin Lazkiye kenti üzerinde ses bariyerini de aşacak şekilde alçak uçuş yaptığını ve bu sırada vurulduklarını yazdı. Site bu iddiayı Suriye’nin DamPress haber sitesine ve Suriye haber ajanslarına dayandırdı. Şafak Filo Kaybolan uçağın düştüğü 7. Ana Jet Üssü’nde 171. Korsan Filo’ya ait F-4 Terminator savaş jetleri ile 173. Şafak Filo’ya ait RF-4E Phantom keşif jetleri bulunuyor.
 
ABD Medyası böyle yorumladı
 
Suriye'nin Türk askeri uçağını düşürmesi, ABD medyasında geniş yankı buldu.
 Amerikan basını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen güvenlik toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamaya geniş yer ayırırken, aynı zamanda, Suriye tarafından yapılan açıklamalara de yer verildi. Türkiye'nin bu konuda nasıl bir yol izleyeceğinin, konuyu NATO'ya taşıyıp taşımayacağının henüz belli olmadığı belirtilen yazılarda, ancak bu son gelişmenin Suriye ile Türkiye arasında bozulan ilişkileri daha da kötüleştirileceği yorumları yapıldı.

Los Angeles Times, ''son gelişmelerin Suriye'deki krizin sınırlarının ötesine geçme potansiyelini ortaya çıkardığı ve Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin daha da bozulması riski yarattığı'' yorumunda bulundu. New York Times, ''Türkiye ile Suriye'nin arasının geçen yıldan itibaren kötüleşmesinden sonra, ilk kez Suriye ordusunun bir Türk askeri uçağını düşürdüğünü'' belirtti.  FoxNews, ''Türkiye'nin bu konuda nasıl harekete geçeceğinin net olmadığını ama daha önce Suriye'nin, sınırındaki bir mülteci kampına ateş açmasından sonra Türkiye'nin, güvenliğini ihlal edecek hiçbir eylemi hoşgörü göstermeyeceğini belirttiğini'' yazdı. The Washington Post, ''olayın bölgedeki gergin havayı gözler önüne serdiğini'' belirterek, ''Suriye'deki isyanın, birçok kesimce, Suriye sınırlarının dışına yayılacağından, komşu ülkeleri işin içine çekeceğinden ve belki de daha geniş boyutlu uluslararası askeri müdahaleye neden olabileceğinden korktuğu bir silahlı çatışmaya dönüşmekte olduğu'' yorumu yaptı. ABC televizyonu da ''olayın, 'Suriye'nin eski yakın müttefiki' Türkiye'yi de muhtemelen ihtilafın içine çekerek, Suriye'deki krize kaygı verici yeni bir boyut eklediği'' yorumunu yaptı.  AA
 
 
Düşen uçak son olarak İsrail'de onarımdan geçmişti
 
Malatya Erhaç Meydanı'ndan kalktıktan sonra dün saat 11.58'de Hatay'ın güneybatısında deniz üzerinde radardan kaybolan ve telsiz bağlantısı kurulamayan savaş uçağını Suriye'nin düşürdüğü belli olduktan sonra twitter'dan konu ile ilgili önemli açıklamalar:
 
Sinan Oğan: Düşen uçak son olarak İsrail'de onarımdan geçmişti. Uçak kontrolümüz dışında Suriye'ye yönlendirilmiş olabilir mi? Savaş Uçağımızın keşif uçuşu yaptığı anlaşılıyor. Bu esnada dışarıdan müdahale ile kilitlenmiş olabilir mi? Malum F4 uçakları son olarak İsrail'de elden geçirilmişti... "Suriye'ye keşif uçuşuna giden bir uşağımızın Radar ve telsiz sistemi nasıl bozulmuş? Bu kadar tesadüf inandırıcı mı?" Suriye'nin herhangi bir uyarıya girmeden Türk savaş uçağını düşürmesi çok çok ilginç... Muhakkak başka bir iş var!!! Bir oldu bittiyle Türkiye'yi savaşa sokmak isteyen bir küresel ittifak var. Buna dur demeli... Önce Türk hacılara ateş açıldı, ardından Türk bayrağı yakıldı, elçiliğimiz basıldı, şimdi de uçağımız düşürüldü...
 
Kenan Çamurcu: Neoconların reenkarnesi Hillary'nin Türkiye'ye kırmızı çizgi görev emri çıkarmasından bir pislik zuhur edeceğini anlamıştık. Uçak olayı! Bu operasyon Erdoğan'a karşı, bakalım ne yapacak?
 
Rıdvan Memi: Hava sahasını ihlalde teamül ihlali sonlandırmaya zorlamaktır.Misal, bu her yol ile yapıldı ise başka, direkt düşürüldüyse başka bir şeydir. Suriye'de düşürülen uçakla ilgili tepkiyi belirleyecek bilgiler ortada yokken yorum yapacaksan illa "tuzak olma ihtimalini" yorumla mesela..
 
İbrahim Karagül: İki ülke iliskileri bir kivilcimla savaşa dönüşecek kadar gergin. Mesele Suriye yönetimi degil, bu savaş Suriye'nin ötesine tasabilir. Bir süredir Suriye'ye silah sevkiyatı sıkı denetime alındı. Uçaklarımız bu denetim kapsamında orada olabilir mı? İsrail savaş uçakları Turk hava sahasını kullanıp Suriye'ye saldırdı bir kaç yıl once. Amac, Rus savunma sistemini test etmekti.
 
Emre Uslu: Ucak dusmesi olayi cok ama COOOK onemli. Turkiye'nin sinirlarini test ediyor. TR kendi basina hareket etmemeli NATO'yu cagirmali bu ise...
Yiğit Bulut: Biraz onze dusen ucak ve sevinen Suriyelilerin goruntuleri de youtube'a servis edildi...Plan mukemmel calisiyor
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA