• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üç yöneticiyi istifaya davet etti
21 Ocak 2011 Cuma 16:10

Üç yöneticiyi istifaya davet etti

Son günlerin tartışılan ismi Adnan Polat'dan şaşırtan açıklamalar.
Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Kulupteki Son Gelişmelerle İlgili Basın Toplantısı Düzenledi.
 
Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, dünkü yönetim kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, kulüp başkanı Adnan Polat'tan olağanüstü genel kurula gitme talebinde bulunduğunu ve başkan Polat'ın bu konuyu 24 saat düşüneceğini söylemişti.
Adnan Polat'ın konuşmalarından kısa başlıklar;
Yoğun bir ocak ayı yaşıyoruz. Hayatımın en yoğun olduğu 20 günü yaşadım..
 
Kişilerin dini, ırkı çok önemli değildir. Herkesin siyasi görüşü beni ilgilendirmez. Kul hakkından çok korkarım. 90'lı yıllarda Futboldan Sorumlu başkan yardımcısı oldum. Daha sonra Özhan Canaydın döneminde aktif olarak sürdürdüm.
 
Galatasaraylılığımı kimse ile tartışamam.
 
Kimse bana Galatasaraylılığı öğretemez.
 
Çünkü oralardan geldim. Her aldığım kararda birinci kuralım Galatasaray menfaatidir.
Galatasaraylılığın birliği benim için en önemli etkendir. Galatasaray'ın içinde siyaset olmaz.
Galatasaray siyasetin üstündedir. Ben Galatasaray'ı her zaman siyasetin dışında tutmuşumdur.
 
Galatasaray bir spor kulübüdür. Galatasaray'da bugüne kadar siyaset yapılmamıştır.
Hayat planım içinde Galatasaray yönetimi yoktu, 2006'da Canaydın'ı kıramadım. Hatta medyada yapılan kamuoyunda yüzde 95 gibi bir oy ile başkan olmamı istiyorlardı.
 
Galatasaray'a hayatımın yüzde 99'unu ayırıyorum. Galatasaray'ın önünde 3,5 yıl içerisinde bitirmesi gereken 6 önemli proje var. 30 senedir kimsenin dokunmadığı tüzüğü değiştirdik, kulübün önünü açtık.
 
Ali Sami Yen Stadının kapanıp yenisinin açılmasını polemik konusu yapanlar var. Eğer 15 aylık gecikme olmasaydı şu an farklı bir durumda olurduk. Stadı 15 Ocak'ta açmamızın nedeni de UEFA kriterlerine ayak uydurmak istemimizdir
 
Stat protokolünün imzalanmasından itibaren Sayın Başbakan her sorunumuzla ilgilendi. Ciddi bir biçimde sorunlarımızla ilgilendi. Bizimle beraber mesai harcadı. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar stat projesini sahiplendi.
 
TT Arena, açılıştan bir gün önceye kadar bize resmen teslim edilmedi.

En büyük korkumuz İstanbulluların yaşadığı Olimpiyat sıkıntısıydı. Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü hep beraber ciddi bir şekilde bu açılışa hazırlandık. Açılışı organize ederken camianın bir çatı altında buluşmasını istedik.
 
Emniyet, açılış sırasında içeriye 300 kişilik bir sızma olduğu bize bildirildi. Biz ciddi bir şekilde telaşa kapıldık. Bu Başbakan Erdoğan gelene kadar devam etti.
 
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar açılış konuşmasında kötü bir niyeti olmadığını söyledi ve özür diledi. Erdoğan Bayraktar kulübümüzün bir üyesi ve iyi bir Galatasaraylıdır.
 
Stattaki protesto hayatımda yaşadığım en kötü anlardan biriydi. O gece hiç uyumadık. Ertesi gün olağanüstü toplandık. Keşke yazılı bir açıklama yapsaydı. Emniyet Müdürlüğü açılışa sızan 300 kişiyi provaktör olarak tanımladı.
 
5 gündür beni yargılıyorlar. Biz ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Galatasaray yönetiminde 21 yıldır varım. Kimse benim gözümü korkutamaz. Bugüne kadar yaptıklarımın arkasındayım. Bugüne kadar Galatasaraylı taraftarı benden en ufak bir zarar görmemiştir.
 
Şimdi diyorlar ki Pazar günü TT Arena'daki maça gidemeyecek. Eğer beni birisi protesto edecekse Galatasaray taraftarı etsin. Bizi birisi asacaksa Galatasaray taraftarı etsin.
Galatasaray itilip kakılacak bir kulüp değildir.
 
Galatasaray kongre üyelerine sesleniyorum; Artık biraz susun. Neticede GS'nin içinde bir kısım bizi yıpratmak için hem bize hem Galatasaray'a zarar veriyorlar. 45 gün sonra Bizi eğer değerlendirmek istiyorsanız Mali ve İdari Kurulumuz var. Oraya gelin bizi ibra etmeyin ama biraz sükunet.
 
Kimse Galatasaray Kulübünün üyelerini aşağılayamaz. Ali Sami Yeni ve Özhan Canyadın'ı seçim malzemesi yapıyorlar. Eski Başkanımız Özhan Canyadın'ın büstünün açılışında bulunacağım.
 
Benimle ilgili yeni senaryolar bekliyorum. Açıkça cevabını alırsınız. Ben bu işi biliyorsam futbol takımın iyi yerlere getireceğim. Formanın hakkını verenler bu takımda kalacak, vermeyenler gidecek.
 
Galatasaray'ın en kötü başkanı benim. 2005-06'ları herkes unuttu. Onları hatırlatmayacağım. Her tarafımızın hacizli olduğu günleri herkes unuttu. Zamanında kulübe yardım etmeyenler şimdi ahkam kesiyorlar
 
Mehmet Helvacı bana "Biz ibra olmayacağız" dedi kabul etmedim. Galatasaray Kulübü hırsızlık yapmış gibi ibradan korkuyorlar. Ben yaptığım her işin hesabını veririm. Kimse GS başknalığına ve GS yönetimine tehdit edemez. Şantaj edemez. Bunun adı ihanettir. Onun için sayın Doğan Yalçınkaya, Mehmet Helva ve Mehmet Eşkinat'ı onurlu bir şekilde istifa etmeli.
 
Artık onlarla çalışmamız imkansız. Zaman birlik ve beraberlik zamanı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA