• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üç ülkenin katılımı ile komando tatbikatı yapılacak
04 Haziran 2016 Cumartesi 17:33

Üç ülkenin katılımı ile komando tatbikatı yapılacak

Genelkurmay Başkanlığından 6-12 Haziran tarihlerinde Azerbaycan, Bulgaristan ve Gürcistan komando birliklerinin katılımı ile "birleşik bir komando tatbikatı düzenleneceği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından, 6-12 Haziran tarihlerinde Azerbaycan, Bulgaristan ve Gürcistan komando birliklerinin katılımı ile birleşik bir komando tatbikatı düzenleneceği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, teröristle mücadelede birliklerin eğitim ihtiyacını karşılayan Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığınca 6-12 Haziran tarihlerinde Bulgaristan, Gürcistan ve Azerbaycan komando birliklerinin katılımıyla birleşik bir komando tatbikatı icra edileceği belirtildi.

Tatbikata Türkiye'den, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Kara Havacılık Komutanlığından unsurların katılacağı ifade edildi.

Tatbikatın amacı, "ülkelerin komando birlikleri arasında bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlamak, birlikte çalışabilirliği geliştirmek" olarak açıklandı.
 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA