• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üç büyük takıma son uyarı: Düşürürüz
27 Eylül 2014 Cumartesi 11:13

Üç büyük takıma son uyarı: Düşürürüz

Borsa İstanbul, Galatasaray ve Trabzonspor'un ardından Beşiktaş'ı da 'finansal yapısını düzeltmesi için' son kez uyardı.
Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye, finansal yapılarını düzeltmeleri için Borsa İstanbul'dan uyarı geldi.
 
Borsa İstanbul, Eylül 2013'te uyardığı Beşiktaş'ın finansal yapısını yeniden inceleyerek, bu uyarıya rağmen sermaye yapısında düzelme görülmediğini belirtti.
 
Borsa İstanbul, Beşiktaş'a düzelme planını açıklaması için 31 Aralık'a kadar süre verirken, 31 Mayıs 2016'da finansal tablolarda iyileşme görülmemesi halinde yaptırımlar uygulayacağını açıkladı.
 
GALATASARAY VE TRABZONSPOR DA UYARILMIŞTI
 
Borsa uzmanlarına göre bu yaptırımlar arasında Beşiktaş hisselerini 2016'da Gözaltı Pazarı'na düşürülmesi ya da işleme tamamen kapatma seçenekleri yer alıyor. Borsa Istanbul bu uyarıyı daha önce Galatasaray ve Trabzon'a da yapmıştı.
 
BİR UYARI DA FENERBAHÇE'YE
 
Öte yandan Borsa İstanbul, Fenerbahçe'yi artan zararı için de uyardı. 2013'teki uyarısının ardından sarı lacivertli kulübün sermaye yapısının düzeldiği ancak işletme sermayesinin açığının ve dönem zararının arttığı vurgulandı. Diğer 3 kulübün aksine Borsa İstanbul Fenerbahçe'ye yaptırım için son tarih vermedi.
 
Bu da diğer 3 kulübün durumlarını düzeltmemesi halinde 31 mayıs 2016 tarihinde gözaltı pazarı ya da işlem durdurma tehlikesi bulunurken  Fenerbahçe hisselerinin gözaltı pazarına düşme ya da işleme kapatma yaptırım riskinin şimdilik olmadığı anlamına geliyor. 
 
Kaynak : Hürriyet
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA