• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üç beş salon teröristi içeriye böyle sızmış
22 Eylül 2017 Cuma 14:34

'Üç beş salon teröristi' içeriye böyle sızmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’deki Türk ve Müslüman toplumla buluştuğu programına yoğun güvenlik önlemlerine rağmen 7 YPG’li protestocu sızmayı başardı.

Türkiye'ye göre terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan YPG'li 7 protestocunun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD’deki Türk ve Müslüman toplumla buluştuğu Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi’nin programına yoğun güvenlik önlemlerine rağmen sızmayı başarması tepki çekti.

İşte o protestocularla ilgili ilginç bilgiler...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD’deki Türk ve Müslüman toplumla buluştuğu Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi’nin programına yoğun güvenlik önlemlerine rağmen 7 YPG’li protestocu sızmayı başardı.

Marriot Marquis Otel’deki Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına başladıktan kısa bir süre sonra çıkan olaylarda ilk müdahaleyi siyah takım elbiseli çoğu siyahi olan özel güvenlik görevlileri yaptı. 

Protestocuların salondan çıkartılmasının ardından Gizli Servis duruma el koydu. Erdoğan otelden ayrılana kadar salona giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan olaya tepkisini "Üç beş salon teröristine bu güzel toplantımızı lütfen feda etmeyelim’ sözleriyle dile getirdi. Erdoğan’ın korumalarının protestocuların etkisiz hale getirilmesine müdahil olmaması dikkat çekti.

BAZILARI ERDOĞAN TİŞÖRTÜYLE SIZDI

YPG’li protestocunun Rakka’da savaşan Lucas Chapman olduğu tespit edildi. TASC’tan bir yetkili protestoculardan birinin içeri rahat girebilmek için Erdoğan tişörtü giydiğini söyledi.

Özel güvenlik görevlileri gizli servisten ajanların eşliğinde dışarı çıkarttıkları 5 protestocuyu New York polisine teslim etti. Protestocuların poliste ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

ANKARA'NIN TEDBİRLERİ SONUÇ VERDİ

Kısa süren protestoların ardından protestocular salondan çıkartılırken bazı Türkler bu kişilerin üzerine saldırıp yumruklamaya çalıştı. Ancak özel güvenlik görevlileri olayların büyümesine izin vermedi. Erdoğan’ın korumalarının ise ilk müdahaleyi Amerikalılara bırakması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 16 Mayıs’taki Washington ziyareti sırasında çıkan olayların ardından Türk korumalar hakkında yakalama kararının çıkmasının ardından Ankara’nın New York gezisinde benzer gerginliklerin olmaması için aldığı tedbirlerin sonuç verdiği gözlendi. New York Polis Teşkilatı’nın eski toplum koordinatörü Erhan Yıldırım Türk korumalarla Amerikan polisi ve gizli servis ajanlarının koordinasyonunda kritik rol oynadı.

HÜRRİYET

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA