• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TYBde Özgürlüğün İslami Yolu konferansı
05 Mayıs 2014 Pazartesi 14:27

TYB'de "Özgürlüğün İslami Yolu" konferansı

Gazeteci -Yazar Mustafa Akyol, 'Özgürlüğün İslami Yolu' kitabı hakkında, Prof. Dr. Ergün Yıldırım'ın yöneticiliğini yapacağı söyleşiyle, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul şubesinde okurlarıyla buluşuyor.
8 Mart Perşembe günü gerçekleşecek söyleşide; Mustafa Akyol ile kitabı üzerine konuşurken İslam'ın otoriter rejimler tarafından nasıl bir dogmatik dine dönüştürüldüğünü, bireysel özgürlük ve şeriatın birlikte nasıl bir arada olacağını, Arap halklarının geleneklerine çok bağlı olmalarının yeniliklere ve bireysel özgürlüklere olan etkilerini, Türkiye'de İslam'ın özgürlükçü bir İslam'ın yaşanıp yaşanamadığını sorgulayacağız.
 
Mustafa Akyol'un 11 Eylül saldırısından sonra araştırmalara başladığı, 2011'de İngilizce yayımlanan ve geçtiğimiz günlerde Türkçe olarak yayınladığı 'Özgürlüğün İslami Yolu' ile Müslüman dünyadaki 'özgürlük açığı'nı ele alıyor.
 
Prof. Dr. Ergün Yıldırım'ın yöneticiliğini yapacağı Mustafa Akyol'un konuşmacı olarak katılacağı, 'Özgürlüğün İslami Yolu' başlıklı söyleşi, TYB İstanbul Şubesinde 8 Mart 2014 Perşembe günü saat 17.00'da gerçekleşecek.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA