• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TYBde Fatih Özkafadan hat sergisi
09 Eylül 2012 Pazar 12:21

TYB'de Fatih Özkafa'dan hat sergisi

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, her cumartesi düzenlediği etkinliklerine bu hafta da bir hat sergisiyle devam etti.

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, her cumartesi düzenlediği etkinliklerine bu hafta da bir hat sergisiyle devam etti. 8 Eylül 2012 Cumartesi yeni bir kültür sanat etkinliği gerçekleştirildi.
TYB Konya Şubesi Yönetim Kurulu üyelerinden A. Fuat Baysal’ın düzenlediği etkinlikte, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Hattat Fatih Özkafa’nın yaklaşık 35 hat eseri yer aldı.  Özkafa’nın ikinci kişisel sergisi, Konya İl Halk Kütüphanesi’nde saat 16.00’da açıldı.

“Fatih Özkafa Kişisel Hat Sergisi” adıyla açılan sergiye çok sayıda sanatsever katıldı. Sülüs, celi sülüs, nesih, divani, celi divani, talik yazı çeşitleriyle yazılmış hat eserlerinin bulunduğu serginin açılışında, Konya Büyükşehir Belediyesi Daire başkanlarından Ahmet Köseoğlu ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi başkanı Mehmet Ali Köseoğlu konuşma yaptılar. Konuşmacılar, geleneksel sanatlarımızın topluma mal olması ve yeni nesillerce bilinmesi için bu gibi faaliyetlerin anlam ve önemine değindiler.

Sergiye katılan Selçuk Üniversitesi öğretim üyelerinden Hattat Fevzi Günüç ve Hattat Hüseyin Öksüz tarafından günün anısına Fatih Özkafa’ya katılım belgesi  takdim edildi.
Konya İl Halk Kütüphanesi sergi salonunda 20 Eylül 2012’ye kadar sergilenmeye devam edecek olan“Fatih Özkafa Kişisel Hat Sergisi”nin ayrıca daha sonraki bir tarihte İstanbul ev Ankara’da da sergileneceği bildirildi
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA