• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Twitter ve Facebooka anlık engelleme
04 Eylül 2012 Salı 10:17

Twitter ve Facebook'a anlık engelleme

Bakanlık, olağanüstü durumlarda Facebook ve Twitter'a müdahale edebilmenin yollarını arıyor.

Devlet sosyal medyayı kontrol altında tutmanın yollarını arıyor. Son dönemde peş peşe gelen terör saldırılarının ardından yaşanan gerginliklerin Facebook ve Twitter’da örgütlendiğini düşünen devlet kurumları bunu engellemek için düğmeye bastı.

Sosyal medyanın bu tür girişimlerde ‘katalizör’ etkisi oluşturduğu yönünde hazırlanan raporlar üzerine önlem almak için Ulaştırma Bakanlığı'nın alarma geçtiği belirtiliyor. Bakanlık, başta Twitter ve Facebook olmak üzere sosyal medyaya, ‘kamu güvenliğinin gerektirdiği ve zorunlu kıldığı’ durumlarda müdahale edilmesini gündemine aldı.

Düzenlemenin yöntemi üzerinde Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde tartışmalar devam ediyor. Henüz çok ‘ham’ sayılabilecek düzenleme uyarınca güvenlik güçlerinin de uyarısıyla Ulaştırma Bakanlığı, toplumsal çatışma oluşturabilecek, kamu güvenliğini tehdit edecek olağanüstü olaylarda, sosyal medyaya müdahale edecek. Erişim, ‘anlık’ ya da ‘saatlik’ engellenecek.

ULAŞTIRMA BAKANI: TEHDİT SÖZ KONUSU, TEDBİR ALINMALI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, daha önce katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili şu mesajları vermişti: "Gaziantep’te yaşadığımız bu terör olayı sonrasında sosyal medya çok etkindi. ‘İkinci bir patlama oldu’, filan dendi. Şu oldu. Bu oldu. Bir şayia yayıldı. BDP binası yakıldı gibi. Çok sıkıntılı durumlar. Tunus, Libya ve Mısır devrimini yapan sosyal medyadır. Bunlar, iletişim devrimidir. O yüzden orada belki hayırlı işe vesile oldular ama sosyal medya bazen büyük toplulukları gaza getirebiliyor ve yanlış yöne de yönlendirebiliyor. Bu bir tehdittir. Bunun tedbirlerinin alınması lazım. Zor, nasıl alınır, bilmem. Bunun aramızda konuşulması lazım."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA