• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Twitter ve Facebook kalp hastası yapıyor
17 Haziran 2011 Cuma 10:03

Twitter ve Facebook kalp hastası yapıyor

Rusya'da sağlık uzmanı Prof. Dr. Sergey Boytsov, genç yaşlarda artan kalp-damar hastalıklarının ana sebeplerinden birisinin, Facebook ve Twitterdeki yazışmalar olduğunu söyledi.

Rusya Sağlık ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı’na bağlı Bilimsel Araştırma Merkezi Başkanı Boytsov, Kommersant gazetesine yaptığı değerlendirmede, ülkede kalp-damar hastalıklarının giderek genç nüfus arasında yaygınlaştığına dikkat çekti. Boytsov, “Rusya’da kalp krizi gençleşiyor. Bu küçük kent ve köylerimizde en büyük sorun. Erkekler ve kadınlar daha genç yaşlarda şişmanlamaya başladı. Bu faktörler de genç yaşlarında beyin kanaması ve kalp krizinin ortaya çıkmasına neden oluyor. Bayanlar erken yaşlarda sigaraya başlıyor, bu da onlarda hipertansiyona yol açıyor” dedi.

Kalp-damar hastalıklarına yol açan ana faktörler arasında internetteki sosyal ağları da sıralayan Rus sağlık uzmanı, “Kalp-damar hastalıkları, hayatımızın kısaltılması açısından belirleyici etkenler. Burada asıl düşman, fastfood kültürü. Bu alışkanlık okul öğrencilerinin kafasına yerleşiyor. Diğeri sürekli oturmayı teşvik eden hayat tarzı. Facebook ve Twitter gibi sosyal iletişim araçları doğrudan iletişimi engelledi. Artık insanlar oturarak, fast food kültürü ile daha çok hastalıklara davetiye çıkarıyor” uyarısı yaptı.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA