• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Twitter Türkiyede ofis açacak
08 Nisan 2014 Salı 19:08

'Twitter Türkiye'de ofis açacak'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Twitter temsilcilerinin, Türkiye'de ofis açılması konusunda yetkililer ile görüşmek üzere Türkiye'ye geleceklerini bildirdi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, gazetecilerin, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun, YouTube'a erişimin engellenmesinin kaldırılması için Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı bireysel başvuruya ilişkin sorusu üzerine, Anayasa Mahkemesi'ne kişisel başvuru hakkının, yargı süreci tamamlandıktan sonra söz konusu olabildiğini söyledi.
 
Bakan Elvan, şöyle konuştu:
 
"Ama şu anki uygulama, yargı süreci tamamlanmadan böyle bir karar verilmesi sözkonusu oldu. İkincisi de İçtüzük'te yapılan değişiklik... Dün Bülent bey bahsetmişti. Normalde böyle bir başvuru geldiği zaman bir aylık süre var. Adalet Bakanlığı'ndan görüş soruluyor, o görüş geliyor, o görüşten sonra bir değerlendirmede bulunuyor. O süre de uygulanmadı."
 
"YouTube ve Twitter'ın burada temsilcileri var. Türkiye'de ofis açmalarının bakanlığınız üzerinden mi olması gerekiyor?" sorusu üzerine Elvan, "Gelecekler. Twitter, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK)  gelecek, görüşecekler arkadaşlarla. Görüşmeler devam ediyor" dedi.
 
Elvan, bir gazetecinin "Ofis açılması konusu" sözleri üzerine, "Hepsi görüşülecek. Nisan ayı ortalarında gelecekler" diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA