• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüyler ürperten suikast listesi
17 Temmuz 2010 Cumartesi 17:51

Tüyler ürperten suikast listesi

Balyoz Darbe Planı'ndan tüyler ürperten bir suikast listesi çıktı.

Öldürülecekler arasında Bartholomeos, Marovic ve Mutafyan gibi dini liderler var.  2007'de öldürülen Hrant Dink de hedefte. Listedeki aydınlardan bazıları ise şunlar:  Nazlı Ilıcak, Ahmet Taşgetiren, Ali Bulaç, Abdurrahman Dilipak, Fehmi Koru. Toktamış Ateş, Hasan Cemal, Cüneyt Ülsever. Mehmet Altan, Ali Bayramoğlu, Mehmet Barlas, Taha Akyol.

İki caminin bombalanması ve Türk jetinin düşürülmesini içeren Balyoz Darbe Planı'ndan dehşet verici suikast planları çıktı.  Azınlıklar, sivil toplum kuruluşları, solcu, sağcı, muhafazakar ve liberal gibi toplumun farklı kesimlerinden isimlere Yumruk, Kürek, Tırpan, Ermeni, Orak, Döküm, Urgan ve Sakal adıyla 8 farklı suikast planı hazırlandığı belirlendi.

Star gazetesinin haberine göre hedefteki 19 isim ve 1 gruba suikast için 34 eğitimli askeri tim oluşturulmuş. Güneydoğu'da işlenen faili meçhul cinayetlerden sorumlu tutulan ve tutuklu olarak yargılanan Albay Cemal Temizöz bu timlerin komutanlarından biri.  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın mahkemeye teslim ettiği iddianamede suikast timleri ve hedefleri tek tek anlatılıyor.

HEDEF: ILICAK, TAŞGETİREN...

YUMRUK: Operasyonda 5 jandarma görevli. Hedef 'darbe karşıtı aşırı sağ kesim'. Nazlı Ilıcak, Ahmet Taşgetiren, Ali Bulaç, Abdurrahman Dilipak, Fehmi Koru.

AKADEMİSYENLERE SUİKAST

DÖKÜM: 4 jandarma görevli. Hedef; dini grup lideri. İsmail ağa liderleri A. K.

TIRPAN: 4 jandarma görevli. Hedef 'darbe karşıtı akademisyen kadro'

HASAN CEMAL, TOKTAMIŞ ATEŞ..

KÜREK: 4 jandarma görevli. Hedef 'darbe karşıtı aşırı sol kesim'. Toktamış Ateş, Hasan Cemal, Cüneyt Ülsever.

AZINLIKLARA SUİKAST

SAKAL: 4 jandarma görevli. Hedef, gayrimüslim cemaat önderi ve işadamları. Bartholomeos, Marovic, Mutafyan

ORAK: 3 jandarma görevli. Hedef, darbe karşıtı Ermeni basını. Etyen Mahçupyan, Hrant Dink, Sevan Nişanyan.

TESTERE: 5 jandarma görevli. Hedef, liberaller. Mehmet Altan, Ali Bayramoğlu, Mehmet Barlas,  Taha Akyol.

URGAN: 5 jandarma görevli. Hedef 'Arı Grubu' ve darbe karşıtı STÖ ve oluşumlar.

Daha önce de hedef oldum

** Toktamış Ateş

Bundan önce de farklı terör gruplarının hedef listesinde ismim geçti. Hizbullah’ın hedefindeki iki kişiden biri  bendim. Ancak bu girişimler başarılı olmadı. Bu süreçte koruma ile dolaştığım oldu. Derin devlet diye iddia edilen bir yapıdan gelecek tehlikenin ilk defa ortaya çıkmış olması, açıklanmış olmasını tuhaf karşıladım. Ama bunlar sonuç getirici şeyler değil aldırmamak gerekir.

TÜRKİYE UÇURUMDAN DÖNDÜ

** Ahmet Taşgetiren

Ergenekon davalarının iddianamelerine baktığımızda Türkiye’nin son derece zor zamanlardan geçtiğini ve birçok badirelerden kurtulduğunu görüyoruz. Türkiye şu zamanda hukuk devleti içinde demokrasiyi yerleştirme çabasındadır. Daha iyi günlere gittiğimizi düşünüyorum. Türkiye’de artık gayrimeşruluğa uzanan elin yandığı dönem yaşanıyor. Sürecin iyiye gittiğini düşünüyorum.
 
Amaç anarşi ortamı

** Etyen Mahçupyan

Burada ortak nokta anarşi ve güvensizlik ortamı yaratılarak darbe olmasa bile darbemsi hareketler ortaya çıkarmaktı.  Bu hareketler toplumsal manipülasyonu hedefliyor... Manipülasyon olarak yapılacak şeyler arasında gayrimüslim ve öne çıkmış insanları öldürme planları var. Burada dikkat çeken şey planda birbirine benzemeyen insanların öldürülmesini amaçlanmış olması..  Olanları net bir şekilde algılarsak istenen etki yaratılamayacak. Bu olanlar toplumun bilgisizliği ve korkusuna dayanan bir politika içeriyordu. Artık toplum bilgisiz de değil cahil de değil. Her şey apaçık ortada.

12 Eylül öncesinde bu model uygulandı

** Nazlı Ilıcak

Kaos ortamı yaratmak, gerilimi tırmandırmak için  gazetecileri, toplumda önde gelen isimleri hedef gösteren planlar zaman zaman yapıldı. 12 Eylül öncesinde de oldu tüm bunlar. Günümüze kadar belli bir model uyguladılar. Daha önceden başarıya ulaştığı için birileri tarafından uygulanmaya devam ediliyor.

Bunlar katil doğanlar

** Mehmet Altan

Çete ile devlet arasında, toplum yasaları ile orman yasalarının kaybolduğu dönemi yaşıyoruz. İnsanlar bu tarz konularda sağlıklı bir hukuk devletinde başvurduğunda can güvenliğinin alınması gerekir. Ancak Türkiye’de yazarların, düşünürlerin, vurulmasının hedeflenmesi Türkiye Cumhuriyeti’nin geldiği hali ortaya koyuyor. Birileri aralarında katillik kararı almışlar ve bir de bunları kâğıtlara yazmışlar. Bu ancak katil doğmakla mümkün olan bir şeydir. Tabi amaç ve hedef belli bundan doğacak etkenlerle darbeye zemin hazırlamak. Sevindirici olan bunlar deşifre oluyor.

AZINLIKLIKLAR HEP HEDEFTE

Kafes Eylem Planı: Ana felsefesi hükümeti Batı'da yalnızlaştırmak, Avrupa'nın tepki göstermesini sağlamak. Batının desteği kesilince hükümeti kafese alıp, düşürmek. Plandaki unsurlardan bazıları şöyle:

-Adalar bölgesindeki çeşitli mahallelerde bomba patlatılacak.

-Azınlık haklarını hararetle savunma konusunda ön plana çıkmış kişi/kişilere suikast düzenlenecek.

-Agos gazetesi civarı gibi belirlenen yerlere ses bombaları konulacak.

- Birçok yere şüpheli paket bırakılıp, ihbar edilerek güvenlik güçleri meşgul edilecek.

- Adalar'da vapur seferi düzenlenen iskelelerde bombalı eylemler düzenlenecek.

- Tanınmış gayrimüslim işadamı ve sanatçılardan belirlenen bir ya da birkaçı kaçırılacak.

- Gayrimüslim nüfusun yoğun bulunduğu bölgelerde sık aralıklarla araç, ev ve işyeri kundaklanacak.

- İcra edilen sabotaj, adam kaçırma, suikast eylemler  belirlenecek irticai örgütler adına üstlenilecek.

Ergenekon'un 3. iddianamesi: Ermeni Patriği Mesrop Mutafyan LAW silahıyla öldürülecekti. Ele geçen belgelerde, patrikhanenin krokileri, binanın ayrıntılı fotoğrafları yer alıyordu. 7 kişilik ölüm suikast timinin isimleri deşifre edildi.

Ergenekon 3. iddianamesi: Kuvva-i Milliye Derneği’nin Ankara’daki genel merkezinde yapılan aramada AKP’den birinin cumhurbaşkanı olması durumunda Fener Patriği Bartholomeos ve İshak Alaton’un öldürülmesini içeren yazı bulundu.

İrtica Eylem Planı: Ermenistan ve Yunanistan ile ilgili kamuoyunda tepki uyandıracak haberler sürekli gündemde tutularak milliyetçi partilerin tabanının genişletilmesi sağlanacaktır.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA