• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tutuklululara yapılan işkenceleri anlattı
23 Kasım 2012 Cuma 14:24

Tutuklululara yapılan işkenceleri anlattı

Esed güçlerine bağlı halk komitelerinin serbest bıraktığı 21 yaşındaki Suriyeli muhalif Firas, tutuklululara yapılan işkenceleri anlattı.
Can güvenliğinden endişe ettiği için soyadının açıklanmasını istemeyen Firas, devrim öncesinde Sinema ve Televizyon Bölümü'nde yönetmenlik eğitimi aldığını ve devrimin patlak vermesiyle olayları gün yüzüne çıkarmak için gazeteciliğe başladığını ifade etti.
Firas ''Cirmana'da dolaşırken kimliğimde Humuslu yazıyor diye beni tutukladılar ve Özgür Suriye Ordusu'ndan (ÖSO) olduğumu itiraf edeyim diye 2 gün boyunca kollarımdan asılı tuttular, üzerimde sigara söndürdüler ve ayaklarımı kaynak makinesiyle yaktılar'' dedi.
Halk komiteleri tarafından tutuklandıktan sonra kendisine işkence edildiğini ve daha sonra Haresta Askeri Hastanesi'ne kaldırıldığını belirten Firas, hastanede tanık olduğu olayları şöyle anlattı:
''Elleri, ayakları ve gözleri bağlı olan ve bir yatakta 2 ya da 3 kişi birlikte kalan tutuklulara numara veriliyordu. Muin isimli bir celladın tek görevi uyudukları esnada tutukluları dövmekti. Tutuklu bunu neden yaptığını sorduğunda, onu izin almadan konuşmakla suçluyor ve dövdüğü kişi suçlamayı kabul etmediğinde de kendisini yalancı çıkardığı için daha fazla dövüyordu.''
Muin adlı gardiyanın tutukluların vücutlarında sigara söndürdüğünü, doktor ve hemşirelerin de ona yardım ettiğini söyledi.
Firas gördüğü ve etkisinden uzun süre kurtulamadığı bir olayı şöyle anlattı: ''Bir astsubay Ruhi Neddaf isimli bir gence işkence etti ve ölümüne sebep oldu, ceza olarak ise sadece askeri rütbesi düşürüldü.''
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA