• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜSİADın arzusu olmayacak
28 Şubat 2012 Salı 12:46

TÜSİAD'ın arzusu olmayacak

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, '28 Şubat olayı, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak yazılmıştır' dedi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, '28 Şubat olayı, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak yazılmıştır' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısında yaptığı konuşmada şu mesajları verdi:

-İstanbul'da Hocalı katliamını anma mitinginde münferit birkaç pankart açılması veya slogan atılması, Hocalı dayanışmasını gölgelemeye yetmeyecektir. Hocalı'yı unutmayacağız, unutturmayacağız. Oradaki masumların yasını tutmaya devam edeceğiz.'

-28 Şubat olayı, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak yazılmıştır.

-Bu milletin evlatları üniversite kapılarında rencide edilmiştir. Bezm-i Alem Hastanesi'nde yatarken, ziyaretime gelen iki kız öğrenci 'Kafayı üşüttük, eğitim hakkımız elimizden alındı' dedi. Meğer burada psikolojik tedavi görüyorlarmış. Bu durumda yüzlerce binlerce evladımız vardı. Bunların ahı yerde kalır mı?

-Tarih 28 Şubat'ın mimarlarını olduğu kadar taşeron sivil toplum örgütlerini, taşeron medya kuruluşlarını üzerinden bin yıl geçse de affetmeyecek. Alınlarındaki kara lekeyi çıkarmayacaktır.

-Biz 28 Şubat'ın mağduru olarak bugün gururla ayaktayız, buradayız. Sizler 28 Şubat'ın mağdurları olarak bugün büyük bir gururla ayaktasınız ve buradasınız. TBMM, 28 Şubat'ın bir mağduru olarak bugün burada ve millet iradesini gururla, onurla temsil ediyor. 28 Şubat'ta hakkı yenen, mağdur edilen nice kardeşimiz haklarına kavuştu, haklarına kavuşuyor.

-Milli iradeye kasdeden çetelere karşı hiç bir zaman taviz vermedik, vermeyeceğiz. Bugün de yarın da hiçbir vesayeti kabul etmiyoruz. Vesayetçi siyaset anlayışının bu ülkede millet iradesine musallat olmasına asla izin vermeyiz.

-CHP'nin jetonu çok ama çok geç düşüyor. Genel Başkanları, 40 milletvekilleri oylayama katılmayınca dedi ki 'Bu kadar sık meyhaneye gitmeyin, gidecekseniz de hepiniz aynı meyhaneye gitmeyin'. Yazar Oğuz Atay'ın bir sözü var; 'Türk solu geç kalkar. Çünkü bir gece önce sabaha kadar içmiştir'. Bunlar onun için geç uyanıyor. 28 Şubat'a da geç uyandılar.

-CHP'nin geçmişinden gurur duyuyoruz' sözlerini hatırlatarak, 'Sayın Kılıçdaroğlu; Dersim katliamından, İstiklal Mahkemelerinden zulüm dolu geçmişinizden, bu milletin burnundan fitil fitil getirmenizden, DP'ye karşı 27 Mayıs darbesini yapmaktan gurur duyuyor musunuz?

-Sayın Kılıçdaroğlu'ndan ziyadesiyle memnunuz. CHP'den bu haliyle fazlasıyla memnunuz. CHP'nin başında böyle bir Genel Başkan olduğu müddetçe AK Parti gücüne güç katmaya devam edecektir.

-Erdoğan, '4+4+4 sistemine karşı CHP ve TÜSİAD başta olmak üzere malum çevrelerin verdiği tepkiler tamamen bayat, çağdışı ve Türkiye gerçeklerinden uzak tepkilerdir. 8 yıllık kesintisiz eğitimin mimarlarından, akıl hocalarından biri olan TÜSİAD'ın bugün bir kez daha statükoculuğu savunması, ibretlik bir durumdur. Kusura bakma TÜSİAD senin arzun olmayacak. Milletin arzusu olacak' dedi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, '12 yıl kademeli eğitimin ilk iki 4 yıllık döneminde devam mecburiyeti getiriyoruz. Bu yüzden kız çocukların okuldan koparılacağı iddiası tamamen yalandır, yersizdir. Okullaşma oranı, özellikle de kız çocukların okullaşma oranı, AK Parti hükümetleri döneminde rekor düzeylerde artış kaydetmiştir' dedi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA