• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜSİAD imam hatiplere karşı
23 Temmuz 2009 Perşembe 17:30

TÜSİAD imam hatiplere karşı

TÜSİAD, YÖK Genel Kurulu'nda üniversiteye giriş sistemi ile ilgili alınan karar hakkında bir açıklama yaptı. TÜSİAD, 'İmam Hatipler' kuruluş amacından uzaklaştı' dendi.

YÖK'ün imam-hatip ve meslek liselerine üniversiteye girişte katsayı engelini kaldırması kararı tartışılmaya devam ediyor.

28 Şubat sürecinde uygulanmaya başlanan ve 10 yıldır da siyasi gündemin en önemli tartışma konularından biri olan ‘katsayı zulmü’nü YÖK'ün geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantıda sona erdirmesi üniversiteye girişte bir devri kapattı. Fakat sona erdirilmesine erdirildi ama büyük bir kesim tarafından olumlu karşılanan karara azınlıkta kalan bir tarafsa birbirinden çelişki açıklamalar yaparak tepki gösteriyor.

Eğitim dünyasının yanısıra iş ve medya dünyasını kapsayan bir güruh hukuka aykırılığı açıkça ortada olan böyle bir uygulamanın kaldırılması kararına açıkça meydan okuyor.

Özellikle Doğan Medya Grubu'na ait yayınlarda kararla ilgili olumsuz görüşler ön plana çıkartılarak toplum kutuplaşıyor ve sanki laiklik elden gidiyormuş havası estiriliyor.

Yükseköğretime girişte katsayının kalkmasının mesleki eğitimin sorunlarını çözmeyeceğini düşünen TÜSİAD ise bugün, çözümün istihdamın gelişmesine ve işsizlikle mücadeleye de hizmet etmeyeceğini belirten bir açıklama yaptı.

Tüm bu olumsuz açıklamalara karşın karara, toplumun büyük bir kısmından destek geliyor. Bugün Zaman gazetesinin iş dünyasından isimlerle görüşerek yer verdiği haberde farklı katsayı uygulaması ile Türk sanayisinin 20 yıl geriye gittiğine dikkat çeken patronlar ve sivil toplum temsilcilerinin, son kararın bu gidişi durdurduğu görüşünde birleştiği aktarıldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA