• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TürkTraktörün Cirosu 843 milyon TLye ulaştı
05 Kasım 2010 Cuma 11:49

TürkTraktörün Cirosu 843 milyon TL'ye ulaştı

2010 yılı dokuz aylık sonuçlarına göre TürkTraktör, 20 bin 39 adet traktör üretimiyle yurt içi ve yurt dışı pazarda güçlü bir performans sergiledi.
En ileri tarım teknolojilerini çiftçilerin hizmetine sunarak, traktör ve zirai ekipman pazarında, modern tarıma yön verme vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş., 2010 yılı üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Türk otomotiv sektöründeki ilk üretici firma olan ve 1954’ten bu yana traktör üretimi gerçekleştiren TürkTraktör’ün toplam cirosu, 2010 yılı 9 aylık döneminde 843 milyon TL'ye ulaştı.

New Holland ve Case IH markalarıyla pazar lideri olarak Türk çiftçisinin taleplerini karşılayan TürkTraktör’ün yurt içi cirosu, 587 milyon TL’ye ulaştı. Yurt dışı pazarında ise 7.400’den fazla traktör ve 3.900’ün üstünde transmisyon satışıyla Şirketin ihracat geliri, 256 milyon TL olarak belirtildi.

TürkTraktör'ün vergi sonrası net dönem kârı ise 115 milyon TL olarak açıklandı. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre büyük bir artışı ifade etmektedir. Bunun yanı sıra gerçekleştirilen başarılı nakit yönetimi sonucunda 2010 yılı dokuz aylık dönemde net finansal borç tutarını da 326 milyon TL’dan 44 milyon TL'sına düşürmeyi başardı.

Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş. Genel Müdürü Marco Votta alınan sonuçları değerlendirirken şunları söyledi:

“2010'un ilk üç çeyreğinde yakalamış olduğumuz performans nedeniyle çok mutluyuz. Yılın ilk yarısında çiftçilerden gelen talep artışının, bu dönemde de devam ettiğini gözlemledik. Bankaların çitfçilere sunduğu uygun koşullu krediler sektörü olumlu yönde etkileyen ekonomik etkenlerden biri olurken, verimli hasat dönemi de çifçilerin yeni ekipmanlar almasına teşvik etti. Elde ettiğimiz başarılı sonuçlarda iç pazar satışlarımızın payı yüksektir. TürkTraktör olarak, yıllardır Türk çiftçisi tarafından en çok tercih edilen New Holland ve Case IH markalarımızla traktör, biçerdöver makineleri pazarlarındaki liderliğimizi sürdürmeyi hedefliyoruz. Odaklandığımız bir diğer konu ise; ortaklarımızın desteğiyle, yurt dışı pazar aktivitemizi güçlendirmek olacaktır.“
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA