• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkmenoğlu: Kardeşlerimizle hep beraberiz
04 Ağustos 2011 Perşembe 11:36

Türkmenoğlu: Kardeşlerimizle hep beraberiz

Ahmet Kayhan Öğretmenevinde düzenlenen iftar yemeğine katılan AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Konyada yaşayan mültecilerle sofraya oturdu.

Sosyal Araştırmalar ve Dayanışma Vakfı(SADAV) tarafından önceki gün Ahmet Kayhan Öğretmenevi’nde iftar programı organize edildi. Somalili, Sudanlı, Afganistanlı, Pakistanlı ve Filistinli birçok ailenin iştirak ettiği iftar yemeğine AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ile eşi Bünyamin Türkmenoğlu yanı sıra AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ertuğrul Uslu ve AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Özkaya katıldı.

Türkmenoğlu: “Kardeşlerimizle hep beraberiz”
Çok sayıda mültecinin katılımıyla gerçekleşen iftar yemeği sonrası bir konuşma yapan AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, dünya üzerinde yaşanan savaş ve yoksulluktan kaçarak Türkiye’ye sığınan mültecilerin en iyi şartlarda hayatını sürdürmesi için ellerinden gelen hizmeti yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek, “İslam aleminin huzura erdiği bu mübarek günlerde kardeşlerimizle birlikte iftar açmak bize büyük bir mutluluk vermiştir. Özellikle iftar sonrası Somalili bir kardeşimizin yaptığı yemek duası beni ve ailemi çok duygulandırdı. Savaş ve yoksulluğun dünya üzerinden kalktığı günü özlemle bekliyoruz. Böyle anlamlı bir günde bu programı organize eden SADAV yetkililerine de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Uslu: “Paylaşmak her zaman değerlidir”
Ardından konuşan SADAV Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uslu da Konya’da ikamet eden mültecilerle birlikte olmanın büyük bir mutluluk verdiğini kaydederek, paylaşımın önemine işaret etti. Dünyanın bir ucunda insanların savaş ve yoksulluktan dolayı perişan bir yaşam sürdüğünü hatırlatan Uslu, “Sadece Ramazan ayında değil, her zaman hatırlanması gereken bir olgu var; paylaşmak. Peygamberimiz (S.A.V)’in de dediği gibi: ‘Komşusu açken tok yatan bizden olamaz.’ Kardeşlerimiz, dünyanın bir ucunda açlık ve sefalet çekerken bizlerin rahat bir yaşam sürmesi kabul edilemez. Bu akşam çok güzel bir iftar yemeğindeydik. Farklı milletlere mensup onlarca mülteci ile aynı masada yemek yedik. Bu paylaşma ruhunun sadece Ramazan ayında kalmamasını, her zaman sürdürülmesini diliyorum” diye konuştu.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA