• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkmen Heyet Başkan Akyürek’i ziyaret etti
01 Aralık 2015 Salı 16:35

Türkmen Heyet Başkan Akyürek’i ziyaret etti

Türkmenistan Kültür Günleri kapsamında Konya’ya gelen Türkmenistan Kültür Başkan Yardımcısı Atageldi Shamuradov ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti.

Türkmenistan Kültür Günleri kapsamında Konya’ya gelen Türkmen heyet, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i makamında ziyaret etti.
Ata yurdu kabul ettikleri Türkmenistan ve o bölgedeki şehirlerle kurumlar düzeyinde irtibat ve daha kalıcı ilişkiler kurmayı istediklerini belirten Başkan Akyürek, “Mesela Merv Belediyesi ile ilişkileri güçlendirmek isteriz. Çünkü Konya’yı başkent yapanların dedeleri orada yatıyor. O da çok kuvvetli bir bağ oluşturuyor” dedi.

Konuşmasında Konya’nın 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti ilan edildiğini hatırlatan Başkan Akyürek, şunları söyledi: “Turizm yılı ilan edilmesi nedeniyle birçok etkinlik düzenleyeceğiz. Çeşitli ülkeler ve kuruluşlar da Konya’da etkinlik düzenleyecek, toplantılar yapacak. Merv şehrinin yöneticilerini davet edeceğiz ama genel olarak Türkmenistanlı dostlarımızı devlet adamı düzeyinde bu etkinliklere davet edeceğiz. Katılımınızı dileriz.”

İki ülke arasında tarihten gelen kardeşlik ilişkilerinin bugün de aynı şekilde devam ettiğini kaydeden Türkmenistan Kültür Başkan Yardımcısı Atageldi Shamuradov da, kardeşliğin ispatı olarak Türkmenistan’da yapılan etkinlikler ve sempozyumlara Türkiye’den ailelerin ve kurumların yanında Konya’dan 170 üniversite öğrencisinin katıldığını, bunun kendilerini memnun ettiğini belirtti.

Başkan Akyürek, ziyaretin sonunda konuğu Shamuradov’a Türkmence Mesnevi hediye etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA