• Konya9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türklere karşı oluşan önyargıyı yıkacaklar
25 Nisan 2009 Cumartesi 13:49

Türklere karşı oluşan önyargıyı yıkacaklar

Almanyada faaliyet gösteren ve Türklere karşı oluşan önyargıları yıkmak için çalışan bir dernek Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Biliri ziyaret etti.
Almanya’da faaliyet gösteren ve Türklere karşı oluşan önyargıları yıkmak için çalışan Grp Neugesellschaft Derneği’nden 20 kişilik grup Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir’i ziyaret etti.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Bilir, konuklara üniversite hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Bilir, 80 bin öğrencisiyle Türkiye’nin en büyük üniversitesi olduklarını, ulusal ve uluslar arası bilim kriterlerine göre Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi arasında yer aldıklarını söyledi.
 
Yurtdışındaki üniversitelerin birçoğuyla anlaşmalarının bulunduğu, bu üniversiteden öğrenci kabul ettiklerini ve buralara da öğrenci gönderdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Bilir, çift diploma programlarıyla da öğrencilere yeni imkânlar sunduklarını söyledi.
 
Dernek Başkanı Dr. Joachim Federwisch ise, Türk insanın çok misafirperver olduğunu belirterek, “Türkiye’yi daha yakından tanımak istiyoruz. Bir haftadır çeşitli ziyaretlerde bulunuyoruz. Türkiye’deki adalet sistemini inceliyoruz. Meclis’te görüşmeler yaptık. Üniversitenizde bulunan Hukuk Fakültesi hakkında bilgi istiyoruz. Sosyal demokrat bir dernek olarak Türklere karşı oluşan önyargıları yıkmak için ülkemizde mücadele edeceğiz” dedi.
 
Prof. Dr. Bilir, Dernek Başkanı Dr. Joachim Federwisch’e üniversite ambleminin yer aldığı çini tablo, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yapılan bilime ve sanata saygılı anlatan heykelcik ile üniversiteyi tanıtıcı kitapçık hediye etti.

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA