• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkler telefonu ne için kullanıyor?
12 Mayıs 2011 Perşembe 12:32

Türkler telefonu ne için kullanıyor?

İzlesene.com'un raporuna göre telefonu eğlenmek için kullanıyoruz! İşte bazı ilginç veriler...

İzlesene.com, herhangi bir uygulama yüklemeden, cihazlarının web tarayıcısı üzerinden yüz binlerce videonun keyfini çıkartan Türk cep telefonu kullanıcılarının izleme alışkanlıklarına dair istatistiklerini açıkladı.

Kısa bir zaman içinde toplam video gösteriminin %10'unu cep telefonu uygulamalarından elde etmeye başlayan İzlesene.com'da her gün milyonlarca defa video izleniyor. Bu nedenle İzlesene'nin istatistikleri, Türk cep telefonu kullanıcılarının mobil eğlence alışkanlıklarını göstermesi bakımından büyük önem taşıyor. İstatistiklere göre yaklaşık 100 bin kişi cep telefonunu artık eğlenmek için video izleme amacıyla kullanıyor. İzlesene'de her gün cep telefonu üzerinden 200 binden fazla video izleniyor.

Gece yatana kadar video izliyoruz

İzlesene'nin sonuçları ayrıca, kullanıcıların gündüz saatleri içerisinde en çok 12.00-13.00 saatleri arasında cep telefonundan video izlediğini, genel kullanıma bakıldığında gün içerisinde ise akşam ve gece saatlerinde daha yoğun kullanıldığını da gösteriyor. Yoğunluğun saat 19.00'dan itibaren etkisini artırdığı görülen istatistiklere göre kullanıcıların mobil uygulamaları mesai saati bitimi ile birlikte kullanmaya başladıkları anlaşılıyor. Akşam saatlerinde günün yorgunluğunu ve stresini atmak için sevdikleri sanatçılara ait video klipler ve komik videolar izleyen Türkler, gece saat 01.00'e, yani yatana kadar video izlemeye devam ediyor. Bu da Türkiye'de mobil yaşamın asıl akşam başladığı anlamına geliyor!

Cep telefonunu vapurda bile elimizden düşürmüyoruz

İzlesene.com'un yaklaşık 1 yıldır otobüste, vapurda, kafede, hatta markette cep telefonu üzerinden sorunsuzca video izleme keyfi sunan mobil versiyonları iPad, iPhone ve Android'li cihazlar da dahil olmak üzere Flash tabanlı videoları oynatabilen tüm cep telefonlarıyla uyumlu. Kullanıcılar, telefonlara özel hazırlanmış uygulamalar veya cihazların web tarayıcısı üzerinden bağlanarak yüz binlerce videonun keyfini her yerde çıkartabiliyor. Bazı akıllı cep telefonu markalarında İzlesene.com uygulaması, telefonu satın aldığınız andan itibaren herhangi bir yükleme yapmaya gerek kalmadan kullanılabilir olarak geliyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA