• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkler olmasaydı Ermeniler de olmazdı
28 Nisan 2012 Cumartesi 12:32

'Türkler olmasaydı Ermeniler de olmazdı'

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Levan Panos Dabağyan, Abdülhamid Han ve Ermeni Meselesi konulu bir konferans verdi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Levan Panos Dabağyan, “Abdülhamid Han ve Ermeni Meselesi” konulu bir konferans verdi.

Katılımcılar tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan Dabağyan, konuşmasında Türk vatandaşı olmaktan gurur duyduğunu, vatanını sevdiğini sık sık vurguladı. 

“Ben sizden biriyim. Beni bir Ermeni konuşuyor diye dinlemeyin, karşınızda bir Türk konuşuyor. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ve vatanımla gurur duyuyorum.” sözleriyle konuşmasına başlayan Levan Panos Dabağyan, konuşması süresince tarihimizde Ermenilerle ilgili oluşturulan yanlış önyargıların silinmesi gerektiğini hatırlattı.

Türkiye’deki Ermenileri anlatırken “Bütün Ermenileri düşman görmek tamamen yanlıştır ve haksızlıktır. Zira Türk vatanını en az bizler kadar seven ve dış ülkelere giden Türk insanına adeta kardeş gibi davranarak onları başı üstünde ağırlayan çok sayıda Ermeni vardır.” dedi.

“Bizim askerlerimizin başına çuval geçirenleri alkışlayan bürokratlar oldu. Ben ve çok sayıda Ermeni buna tepki verdik. Cenab-ı Hak müsaade etmedikçe birbirimizden kopmayız” diyen Dabağyan’ın konuşması dakikalarca ayakta alkışlandı.

Ermenilerin Türklere sadık olduğunu ve Türk Milleti olmasaydı Ermenilerin de olmayacağını vurgulayan Dabağyan, “Biz Türk düşmanı değiliz, bizim duygularımız sizinle bütündür, bize sahip çıkın.” dedi.

Dabağyan, üniversiteli gençlere çok okumaları gerektiğini hatırlattı. Siyasal bilgiler ve edebiyat bölümlerini ellerinde tutmaları gerektiğini, çünkü bu alanlarda milletler hakkında daha çok bilgi sahibi olabileceklerini söyledi.

Sultan Abdulhamit Han’ı hayır ile yad eden Dabağyan, Ermeniler’in Osmanlılara her alandaki katkılarının Abdulhamit Han tarafından takdirle karşılandığını açıklarken gözyaşlarını tutamadı. Hiçbir okul kitabında Ermenilerin hizmetlerinden bahsedilmemesine sitem etti ve Abdulhamit Han döneminde Osmanlı Devleti maliyesini bir Ermeni olan Agop Paşa’nın düzelttiğini, sadece mali alanda değil, sanat ve ticaret alanında da Ermenilerin hizmet ettiğinin ders kitaplarında yazması gerektiğini açıkladı.

Levan Panos Dabağyan, bir konferansında “Bir ülkenin vatandaşı iseniz ülkenize yürekten bağlı olmalısınız. Türkiye ile Ermenistan arasında bir savaş olursa ben Türklerin yanında olurum” dediğini, ancak ertesi gün gazetelerde “Ermeni, Ermenistan’a kurşun sıkacak” başlığıyla çarpıtılmış yazılar yayımlandığını da anlattı.

Dabağyan, konferansını Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan onur duyduğunu söyleyerek tamamladı. 

KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çevik, Levan Panos Dabağyan’a plaket takdim etti.  İlgiyle dinlenen konferans, Dabağyan’ın kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA