• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyeyi tehdit eden Türk IŞİDli konuştu
19 Ağustos 2015 Çarşamba 10:48

Türkiye'yi tehdit eden Türk IŞİD'li konuştu

IŞİD ilk kez doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve Türkiye’yi hedef alan bir video yayınladı.Türk IŞİD’li Ebu Yusuf, o videoyu anlattı.
Tehdit videosunda Türkçe konuşan, Bursalı esnaf Abu Ammar kod adlı IŞİD emiri Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alıp tehditler savurduğu konuşmasında Türk halkına ‘İstanbul’u fethetme’ çağrısı yapıyor.
 
Toplam 7 dakika 14 saniyelik videoda ellerinde otomatik silahlar tutan üç IŞİD üyesinden sadece biri konuşuyor.
 
VİDEOYU ÇEKEN TÜRK KONUŞTU
 
‘2 bin Türk IŞİD’li var’
 
Türk IŞİD’li Ebu Yusuf, çektikleri videoyu Vatan'a anlattı:  IŞİD lideri Bağdadi’den bu konuda emir almadık. Bizim kendi tasarrufumuz. Daha büyük bir video hazırlanıyor. Yakında o da çıkar inşallah. Rakka’da Türk bölükleri var. Biz zaten Türkiye ile ilgili politikaları sürekli görüşüyoruz. Ona göre politikamızı belirliyoruz. Bağdadi bu tür işlere karışmaz. Suriye’de 2 bine yakın ailesiyle beraber gelen Türk yaşıyor. Ayrıca Türklerin oluşturduğu askeri bölükler de var. 
 
‘PKK-Haçlı ittifakı’
 
TBMM görüntüsünün de yer aldığı videoda, batı bölümü Amerikan, doğu bölümü ise PKK bayrağı ile kaplanan bir Türkiye haritası da gösteriliyor. Videoda konuşan militan, Türk topraklarının PKK ve Haçlı güçlerince işgal edileceğini savunuyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA